Casa de Cultură, plină de găuri în tavan. Plouă ca afară!

Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu se dărâmă de la o zi la alta, iar autorităţile asistă, cu voie sau fără voie, cum ajunge o ruină una dintre clădirile emblemă ale municipiului. Acoperişul este distrus în mai bine de şase locuri, iar tavanul interior stă să cadă. Mirosul greu și pustietatea sunt singurele care mai caracterizează azi casa de cultură a sindicatelor din Târgu Jiu.

Partea cea mai tristă este că în acest loc își desfășoară activitatea Ansamblul Profesionist ”Doina Gorjului”. De fapt, repetițiile grupului de dansatori sunt singurele care mai însufleţesc puţin clădirea. Directorul ansamblului, Gheorghe Porumbel, mărturiseşte sincer că locul nu este demn pentru o instituție de cultură. ”Această Casă de Cultură este a tuturor şi a nimănui, din păcate, pentru municipiul Târgu Jiu, cred că nu va fi lăsată în paragină. Vreau să cred că nu este departe un moment zero în care acest imobil să-și recapete valoarea pe care de fapt o are. Eu văd aici un palat al culturii”, a spus Gheorghe Porumbel, directorul Ansamblului Profesionist ”Doina Gorjului”.

Pericol pentru dansatori
Fundația care deținea clădirea a intrat în insolvență în urmă cu șase ani, la momentul actual Casa de Cultură fiind administrată de un lichidator judiciar. Lichidatorul nu a scos clădirea la vânzare pentru ca această să fie cumpărată și reabilitată. De anul trecut nici măcar spectacole nu mai pot fi susținute, căci sala a fost închisă de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Porumbel spune că nici nu ar mai îndrăzni să susţină un spectacol în actualele condiţii. „Nu mai putem să dăm spectacole în interior. Am înţeles că, mai nou, cu nişte măsuri speciale se pot da, cu asumarea răspunderii, dincolo de faptul că sala, scaunele, scena arată deplorabil, sincer vă spun, mi-e teamă să-mi asum răspunderea gândindu-mă că oamenii aceştia stau în scenă, stau sub niște arcade care sunt deodată cu Casa de Cultură și ale căror ancore, funii, cabluri n-au fost niciodată înlocuite sau măcar unse”, a mai spus Gheorghe Porumbel, director ”Doina Gorjului”.
Primarul Florin Cârciumaru declara în urmă cu câteva luni că ”din câte am observat eu, lichidatorul este cel care nu vrea să vândă. Nu știu ce interese are, probabil că speră să obțină o sumă mult mai mare față de ceea ce oferă Consiliul Local sau Consiliul Județean. Sunt și alte interese din partea celor care au închiriat în momentul de față".

Galerie foto


Vizualizări: 440

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: