Subiecte extrem de uşoare, la Evaluarea Naţională

Peste trei mii de elevi gorjeni de clasa a VIII-a au susținut luni prima probă a Evaluării Naționale, cea la limba și literatura română. Emoțiile au fost mari atât pentru elevi, cât și pentru părinții care au așteptat ore în șir în curtea școlii ca examenul să ia sfârșit. În județul Gorj, evaluarea s-a petrecut fără incidente, anunță Inspectoratul Școlar Județean, posibil și pentru că subiectele au fost extrem de ușoare.

La Școala Gimnazială ”Constantin Săvoiu” din Târgu Jiu, zeci de părinți și-au însoțit copiii la examen. Elevii au avut la dispoziție două ore să rezolve testul la limba și literatura română. La ieșirea din sălile de examen, elevii au mărturisit că subiectele au fost extrem de ușoare, chiar mai ușoare decât simulările. ”Foarte ușor, cel mai ușor test din viața mea. Am avut emoții foarte mari, duminică noaptea nu am dormit decât trei ore, dar când am văzut subiectele nu am mai avut deloc emoții. Ne-a picat genul liric, mă aștept la 9.80”, a spus unul din elevii Școlii Gimnaziale ”Constantin Săvoiu” din Târgu Jiu.
Unii dintre elevi mărturisesc că au terminat textul în mai puțin de o oră, însă au rămas în sală mai mult. ”Foarte ușor, nu mă așteptam, mai ales pentru cei care am învățat. Eu am terminat mai demult, dar nu am vrut să ies din sală. La matematică am ceva emoții mai mari”, a spus un alt elev, care a și declarat că va merge mai departe la Colegiul ”Tudor Vladimirescu”.
Pentru unii dintre bunicii prezenți la poarta școlii, emoțiile au fost atât de mari, că fericirea a fost exprimată prin lacrimi. ”Am așteptări foarte mari de el, a învățat mult, s-a pregătit pentru acest examen. Eu cred că se va descurca la toate probele, am încredere în el”, a spus unul din bunicii prezenți la poarta școlii. Reprezentanții Inspectoratului Școlar spun că pentru prima dată la evaluarea națională, lucrările vor fi corectate în alt județ și că au fost înregistrați 68 de absenți. Miercuri are loc proba la matematică iar rezultatele finale se vor afla abia în data de 5 iulie.
FRAUDĂ
Evaluările Naţionale nu au fost întotdeauna lipsite de incidente în Gorj. În anul 2014 mai mulţi copii și profesori au fost chemați la audieri într-un dosar de fraudare a examenului, însă nici până în ziua de azi lucrurile nu s-au clarificat. Dosarul zace și acum pe masa procurorilor gorjeni.

Galerie foto


Vizualizări: 472

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: