Transalpina rămâne închisă

Prefectul de Gorj și reprezentanţii Drumurilor Naţionale au mers încă o dată pe cel mai înalt drum al ţării. Din păcate, Transalpina rămâne în continuare închisă deoarece este zăpadă pe ea. Deosebit de periculoasă este căderea de pietre de pe versanţi.

„Drumul Regelui”, care leagă judeţele Alba, Vâlcea, Hunedoara şi Gorj pe traseul montan, va rămâne închis circulaţiei, de la barajul Oaşa şi până la staţiunea Rânca, până la sfârşitul lunii aprilie, cel puţin. Totul din cauza zăpezii dar și a căderii de pietre de pe versanți. ”Sunt căderi de arocamente și de stânci în anumite zone, angrenate de avalanșe, ceea ce a dus la smulgerea, ruperea parapetului în câteva zone și ajungerea arocamentelor în afara drumului. În două săptămâni urmează să ne pronunțăm în ceea ce înseamnă deschiderea acestui drum, dar mesajul conducerii companiei este clar, vom deschide Transalpina, dar nu cu riscul de a pune în pericol siguranța participanților la trafic”, a spus Ion Tudor, șeful secției Drumuri Naționale Gorj.

Și prefectul de Gorj, Gheorghe Paraschivu, spune că este mult mai bine să nu se grăbească deschiderea Transalpinei, deoarece pot apărea evenimente neplăcute. ”Este o lungime destul de mare pe care nu se poate înainta. Nu pot să mă pronunț dacă va fi sau nu deschisă de Paște, nu știu ce se va întâmpla până atunci”, a spus Gheorghe Paraschivu, prefectul de Gorj.

CIRCULAȚIE

Reamintim că DN67 C Transalpina este închisă circulaţiei publice, din noiembrie, de la kilometrul 69, traseul dinspre Sebeş, în zona Curpăt – Tărtărău, spre Obârşia Lotrului – Rânca. Cei care se aventurează şi nu respectă restricţiile de circulaţie riscă, pe lângă eventuale accidente, şi sancţiuni de la Poliţie şi Jandarmi.

Galerie foto








Vizualizări: 1,372

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: