Transalpina, subiectul unui film lansat în septembrie

Cel mai recent film regizat de Dumitru Budrala, Drumul Regilor - Transalpina, va fi lansat oficial în septembrie. Filmul este o incursiune intimă și fascinantă în istoria neștiută a celui mai pitoresc drum din Europa, Transalpina.


Cadrele panoramice filmate din aer și vocea regizorului care dă viață poveștilor, miturilor și legendelor locului prea puțin cunoscute dincolo de granițele acestui splendid tărâm, invită spectatorul într-o incursiune în timp a drumului Transalpina. Transalpina, drumul a reprezentat dintotdeauna un punct de întâlnire, între oamenii aflați de o parta și de alta a munților, între cer și pământ, între real și fantastic.

Vechiul drum al dacilor și al romanilor, al transhumanței, al miturilor și legendelor este astăzi drumul care leagă județele Alba și Sibiu de județele Gorj și Vâlcea. Filmul are ca punct de pornire fascinația de-o viață a regizorului pentru poveștile pe care le ascund râurile, iezerele, crestele munților, văile și peșterile care întregesc peisajul luxuriant și mitologia locului. Apoi, folosind imagini de arhivă și interviuri cu localnici, spectatorul află de unde provine denumirea de Drumul regelui, cum în anii ’30 drumul a fost pietruit și inaugurat în prezența regelui Carol al II-lea, fiind considerat la acea vreme, o realizare tehnică extraordinară, cu rol economic, strategic și militar.

Potrivit unui comunicat de presă,filmul Drumul Regilor - Transalpina va fi lansat oficial în luna septembrie și are o durată de 40 de minute şi este o producție Astra Film Sibiu, CNM ASTRA și Consiliul Județean Sibiu cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Ministerul Culturii.


REGIZOR

Dumitru Budrala este cunoscut pentru filmele Blestemul ariciului, La drum și Județul Sibiu - Poarta de sud a Transilvaniei, un film de prezentare al județului Sibiu devenit viral pe internet. În 1993, a fondat la Sibiu, Astra Film Festival, care în 2016 va avea loc între 17 și 23 octombrie.


 

Vizualizări: 937

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: