Transformare de proporţii a stadionului din Târgu Jiu

Stadionul şi sala sporturilor din Târgu Jiu vor fi preluate de Compania Naţională de Investiţii. O comisie va ajunge chiar astăzi la Târgu Jiu. Primarul Florin Cârciumaru a anunţat investiţii de amploare, în sensul refacerii din temelie a tribunelor, care vor fi înălţate şi acoperite. La parter vor fi spaţii comerciale, iar pe locul actualelor terenuri de tenis va fi construită o parcare subterană. Gardul din piatră care înconjoară complexul sportiv va fi dărâmat. Şi sala sporturilor va fi extinsă, astfel încât să ajungă la 1.500 de locuri. Un astfel de proiect a mai fost discutat în trecut, dar acum a fost găsită finanţarea.

Consilierii locali din Târgu Jiu au avizat luni atribuirea în folosinţă către Compania Naţională de Investiţii a Complexului Sportiv din Municipiul Târgu Jiu în vederea reabilitării, modernizării şi extinderii, pe întreaga perioadă de derulare a lucrărilor. Amplasamentele urmează să fie predate pe bază de protocol. Primarul Florin Cârciumaru a ţinut să le explice consilierilor că acest complex va fi reatribuit primăriei la finalizarea lucrărilor. „Ca să intre în programul CNI, aşa se procedează ca pe perioada când se modernizează să fie în folosinţa companiei. În momentul în care se va finaliza modernizarea şi la stadion şi la sala de sport, noi o să primim înapoi obiectivele”, a spus primarul.

Investiţiile implică modernizarea stadionului municipal „Tudor Vladimirescu” prin extinderea capacităţii acestuia de la 9000 de locuri la 12000, toate acoperite, „în vederea omologării acestuia conform standardelor UEFA”, se arată în referatul explicativ ataşat hotărârii de consiliu local prin care s-a atribuit Companiei Naţionale de Investiţii întregul complex sportiv. Nu se prea explică această motivaţie în contextul în care echipa locală, Pandurii Târgu Jiu, ocupă locul 6 în clasament, având trend descrescător. Totodată, proiectul prevede modernizarea întregului Complex Sportiv, inclusiv Sala Sporturilor prin extindere şi dotări corespunzătoare.

Terenurile de tenis „strămutate” în altă parte

Municipalitatea şi-a mai propus şi suplimentarea locurilor de parcare. Proiectul prevede înfiinţarea a 400 de locuri de parcare în incinta complexului prin realizarea de parcări supraterane şi subterane. Conform lui Constantin Fârţă,  directorul Direcţiei Publice de Patrimoniu din cadrul Primăriei Târgu Jiu, acestea vor fi amenajate la intrarea în stadion, unde în prezent se află terenurile de tenis. „Parcările se vor realiza la intrarea principală în stadionul municipal, acolo unde sunt terenurile de tenis. O parte din ele sunt concesionate, celelalte sunt ale clubului. Terenurile de tenis vor fi reamenajate după terenul sintetic pe partea de limită nordică a terenului de fotbal. Acolo este o suprafaţă de 2600 mp care s-ar preta pentru amenajarea lor”, a spus Constantin Fârţă.

O delegaţie a Companiei Naţionale de Investiţii este aşteptată astăzi la Târgu Jiu pentru a pune la punct detaliile proiectului, aflat în prezent în procedura de realizare a studiului de fezabilitate.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: