Transport excepțional pentru o expoziție Brâncuși

Se pregătește una dintre cele mai mari expoziții din Timișoara, cu opere a lui Brâncuși. Transportul acestora va fi unul exceptional, cu securitate sportită și condiții speciale.

Consiliul Județean Timiș caută o firmă care să asigure acest transport. Va oferi 1,7 milioane de lei pentru „Servicii de transport specializat opere de artă tur – retur național – internațional în vederea organizării expoziției Constantin Brâncuși și a expoziției Parallels Timișoara / Novisad”.

Transportul se va efectua terestru, aerian sau mixt, în funcție de necesitățile specifice ale fiecărui proprietar, pentru că multe dinte exponatele ce vor ajunge la Timișoara provin din colecții private.

Vehiculele de transport trebuie să fie speciale, să întrunească condiții de Securitate sportită, dar și de depozitare.

Astfel, compania ce va primi contractul „va acorda autovehicule adaptate necesităților de transport specializat opere de artă cu privire la respectarea condițiilor de climatizare, sistem special de ancorare, sistem antișoc, sisteme de securitate – complet închis și izolat, fără ferestre, nu poate fi accesat din cabină, încuietori și alarme de înaltă securitate, urmărire prin satelit cu indicarea locației exacte a mașinii în orice moment și nu se vor aplica logo-uri sau alte inscripționări care să indice prezența operelor de artă sau să permită identificarea muzeelor/colecțiilor de unde provin lucrările”.

Pe anumite sectoare paza transportului va fie asigurată de echipaje ale Inspectoratului de Jandarmi sau Inspectoratul de Poliție, cu oameni înarmați cu arme de foc și monitorizare permanentă.

Autovehiculele trebuie să aibă minimum 2 șoferi și minimum un agent de pază. De asemenea, sunt condiții stricte ce trebuie îndeplinite în cee ace privește temperature din interior și nu numai, potrivit Express de Banat.

Vizualizări: 716

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: