Trei ani de bâjbâieli pentru extinderea Parcului Industrial

Autorităţile judeţene promit de trei ani extinderea Parcului Industrial de la Bumbeşti Jiu, prin preluarea unor active de la UM Sadu, dar s-au împiedicat în birocraţie. Abia acum au aflat de la ANAF procedura pe care trebuie să o urmeze, aşa că, fiind un nou an electoral, promit din nou rezolvarea problemei.

Comisia de lucru are la dispoziţie două săptămâni să întocmească documentaţia, iar apoi s-o înainteze Direcţiei Regionale de Finanţe Publice Craiova, urmând ca în final aceasta să ajungă la Bucureşti şi să constituie suportul hotărârii de guvern aşteptată de aproape trei ani. „Până acum am bâjbâit. E bine că în acest moment ştim exact ce trebuie făcut. Vineri, am fost în teren cu experţi şi cu întreaga echipă pentru a identifica terenul şi clădirile pe care le putem prelua de la Uzina Mecanică Sadu. Acestea nu vor fi transferate gratuit. Statul va trebui să le cumpere, iar apoi din contravaloarea terenurilor şi clădirilor să plătească din datoriile UM Sadu. După aceea vor fi date gratuit Consiliului Judeţean, urmând ca printr-o hotărâre a guvernului să fie extins Parcul Industrial”, a mai precizat Cristian Toader Pasti.

Procedura, îngreunată din cauza sechestrului

Acţiunile privind extinderea Parcului Industrial Bumbeşti Jiu sunt îngreunate de faptul că bunurile UM Sadu se află sub sechestru din cauza datoriilor. „Trebuie făcut cadastru, dezmembrarea bunurilor pe care le vom prelua. Este o acţiune mai complexă, mai ales că bunurile respective se află sub sechestru. Recent, s-a mai înfiinţat un Parc Industrial la Oradea, după ce Consiliul Judeţean de acolo a preluat o Unitate Militară, dar problema aceea s-a rezolvat mult repede pentru că nu era vorba de datorii şi de bunuri aflate sub sechestru”, a spus Pasti.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: