Trei candidați râvnesc postul de manager al spitalului din Târgu Jiu

Trei candidați au intrat în „cursă” pentru a ocupa funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu. Este vorba de Dumitru Vienescu, actualul manager interimar, Tiberiu Tătaru, fostul manager al unității medicale, și Emil Grigore, directorul spitalului din Novaci. Concursul va avea loc la începutul lunii viitoare.

Deși nu era convins că va candida, și actualul manager al unității spitalicești, Dumitru Vienescu, și-a depus dosarul de candidatură pentru acest post pe ultima sută de metri. A declarat că are concurență serioasă, dar nu se teme și își dorește să facă treabă bună în fruntea spitalului. „Am depus dosarul pentru participarea la concursul pentru ocuparea funcției de manager al spitalului. Am concurență serioasă. știu că mai este în concurs fostul manager al spitalului, domnul Tiberiu Tătaru, mai este și domnul manager al spitalului din Novaci. E bine. O concurență este binevenită pentru Spitalul Județean”, a declarat Dumitru Vienescu.

Tiberiu Tătaru și Emil Grigore sunt ceilalți doi candidați care și-au înregistrat dosarele. Fostul director al spitalului, Tiberiu Tătaru, a transmis că va urma o perioadă extrem de dificilă pentru unitatea medicală, și anume vizita specialiștilor care vor verifica spitalul și vor stabili dacă va fi acreditat sau nu: „În dimineața aceasta (n.r. miercuri), mi-am depus dosarul de candidatură pentru postul de manager la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. Eu îmi doresc reacreditarea spitalului pentru că anul acesta este un an foarte greu pentru instituția noastră având în vedere că vine etapa a doua a procesului de acreditare în care Autoritatea Națională pentru Managementul Calității Serviciilor de Sănătate va veni să facă o nouă evaluare, iar Spitalul Județean după cum am observat cu toții a avut mici carențe în ceea ce privește activitate și organizare, motiv pentru care, din experiența pe care o am, de aproape zece ani de zile ca manager de spital, consider că voi putea să aduc un mare suflu acestei instituții. Mi-am depus candidatura și intenționez să conduc instituția pentru următorul mandat”.

După ani buni în care a condus spitalul din Novaci și a schimbat fața unității spitalicești, iar șantierele încă nu s-au încheiat, Emil Grigore s-a înscris și el la concursul pentru postul de manager al Spitalului Județean din Târgu Jiu. „Vreau să demonstrez că se poate face treabă și la Târgu Jiu. Eu am fost numit la Novaci acum șase ani în iulie și, în decembrie, am obținut acreditarea spitalului”, a declarat acesta.

Și sindicalistul Cristi Aldescu a anunțat că se va înscrie în competiție, dar, între timp, a renunțat la acest gând. Concursul va avea loc în jurul datei de 7-8 februarie, conform conducerii spitalului. 

Vizualizări: 2,629

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: