Stadion de Liga 2 la Rovinari, construit de CNI

Oraşul Rovinari va avea un stadion de Liga 2 care se va construi pe actualul amplasament al bazei sportive din Rovinari. Primarul Robert Filip a precizat că într-o lună vor începe licitaţiile pentru construirea stadionului.

După modelul stadionului de la Târgu Jiu construit de Ministerul Dezvoltării, prin Compania Naţională de Investiţii, la Rovinari se va construi un stadion modern, omologabil pentru Liga 2. Proiectul a fost depus de administraţia din Rovinari la CNI, iar licitaţiile pentru acest nou proiect vor demara în mai puţin de o lună, a precizat primarul Robert Filip la Tele 3.  Edilul a explicat că s-a întârziat pentru că proiectul iniţial va fi modificat puţin pentru a nu modifica terenul de joc.

„Suntem în lucru la stadion, la faza de proiect, dar l-am întors înapoi pe proiectant, pentru că stadionul nostru e amplasat pe lățime și mă puneau pe vechiul proiect să întorc baza sportivă, să poată face proiectul acela. Ori terenul nostru arată foarte bine, e ca o masă de biliard. Cred că e una dintre cele mai bune suprafeţe de joc din Oltenia şi de aceea le-am întors tot proiectul ca să facă o altă infrastructură pentru stadion. Stadionul va rămâne unde e acum, dar se va construi de jur împrejur”, a explicat edilul care va proceda la fel ca la Târgu Jiu cu stadionul, va păstra terenul actual de joc, şi se va construi stadionul în jurul acestuia.

Stadionul va fi omologabil pentru Liga 2, a mai precizat Filip, şi va costa peste un milion jumătate de euro: „Pentru Liga 2 sunt mai multe norme pe care trebuie să le îndeplinească. Am văzut cum arată proiectul, va arăta foarte bine şi cred că în maxim trei săptămâni sau o lună vor da drumul la licitaţii cei de la CNI. Suntem pe lista de sinteză cu proiectul de un milion şase sute de mii de euro. Ne-au oprit pe loc faptul că mai aveau nevoie de o bucată de teren pe care am cerut-o acum de la o fabrică, acolo în spatele stadionului unde aveam nevoie de o suprafaţă tampon. Dacă reuşim să facem şi stadionul vom face şi o echipă de Liga 2”.

Jiul Rovinari, clubul primăriei locale, are o echipă foarte bună de Liga 4, care ar putea promova oricând la Liga 3, iar cu investiţii mai mari în aceasta ar putea probabil să ajungă până la Liga 2. Cei de la Jiul însă au o politică sănătoasă în ceea ce priveşte echipa de fotbal şi vor să facă mai întâi infrastructura pentru echipă.

La număr de copii legitimaţi, clubul din Rovinari se poate lăuda cu cel mai mare număr de copii din Oltenia, raportat la numărul de locuitori al oraşului, aceştia fiind angrenaţi la discipline precum fotbal, box, tenis, handbal şi lupte.

Vizualizări: 2,676

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: