Trei firme din Târgu Jiu, cu salariați fără contract

Două firme din Târgu Jiu au fost amendate cu o sută de mii de lei, pentru că aveau cinci salariați fără contract de muncă. Pentru fiecare angajat care muncește la negru, amenda este de 20.000 de lei. O a treia firmă avea un angajat ținut peste program, aici amenda fiind de zece mii de lei. Firmele verificate sunt din domenii precum comerțul cu amănuntul și întreținerea și repararea autovehiculelor.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a efectuat în săptămâna 8-12 martie 2021, 42 de controale care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă. În urma deficiențelor constatate, au fost aplicate amenzi în valoare totală de 243.000 de lei, din care 110.000 de lei pentru muncă nedeclarată.

„În cadrul acțiunilor întreprinse de Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj se pune accent pe creșterea gradului de conștientizare atât a angajatorilor, cât și a angajaților, cu privire la importanța respectării măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, precum și asigurarea desfășurării activității la locul de muncă în condiții de securitate și sănătate în muncă“, a declarat George Octavian Romanescu, inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Vizualizări: 2,388

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: