Lădaru: Dacă nu suntem la protest nu înseamnă că suntem împotrivă

Un lider sindical din Complexul Energetic Oltenia spune că prioritatea numărul 1 este aprobarea planului de restructurare de către Comisia Europeană, pentru ca societatea să aibă viitor.

Este vorba de liderul Sindicatului Liber EMC Roșia, Cristian Lădaru, care a comentat și protestul salariaților din Piața Prefecturii, la care el nu a luat parte. ”Dacă sindicatul pe care-l reprezint nu a participat la aceste proteste, nu înseamnă că nu ne dorim aprobarea acestui proiect. Nu cred că există lider din Complexului Energetic Oltenia care să nu își dorească binele angajaților din companie, mai ales atunci când vorbim despre acest proiect de reducere a vârstei de pensionare”, a spus Cristian Lădaru.

Acesta a criticat anunțul BCR, potrivit căruia banca nu mai finanțează producția de energie pe cărbune. Lădaru este de acord cu minerii care vor să renunțe la serviciile acestei bănci. ”Noi, ca sindicaliști, suntem obligați să tragem un semnal de alarmă către salariați și, dacă se certifică informațiile apărute în presă, salariații trebuie să decidă fiecare ca atare în ce direcție se orientează. Având în vedere situația grea a CE Oltenia, nu mai aveam nevoie de o asemenea informație din partea unei bănci care nu mai susține creditarea societății, mai ales în situația în care ne aflăm acum”, a spus Lădaru, la Radio Infinit.

Sindicalistul a mai afirmat faptul că cei care se află la guvern nu fac mai nimic pentru salvarea acestei companii.

Vizualizări: 1,412

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: