CE Oltenia, discuții cu șase bănci

Oficialii Complexului Energetic Oltenia încearcă să câștige încrederea mai multor bănci care să ajute compania cât va implementa planul de restructurare. Deja, șase bănci au anunțat că vor susține producătorul de energie, iar unele dintre instituțiile bancare chiar au dat asigurări că vor oferi sprijin și pentru investiții. CE Oltenia a inițiat Memorandumul cu băncile ca să le dovedească celor de la Comisia Europeană că va avea bani pentru a se ocupa de restructurare.

Printre multele întrebări pe care le-au pus oficialii Comisiei Europene, în investigarea aprodundată pe care au demarat-o, s-a numărat și cea privind veniturile certe ale companiei. Nu există contracte care să asigure perioada în care se dorește implementarea planului de restructurare așa că s-au cerut explicații.

„Spuneau că nu putem face dovada veniturilor certe pe perioada 2021 – 2025 fiindcă nu aveam contracte. Nu aveam cum să avem astfel de contracte. Legislația actuală nu permite contracte pe termen mai lung de un an și jumătate, dar am demonstrat prin istoricul veniturilor din 2016, 2019 cum că societatea a avut venituri la un nivel care nu depășește prognozele noastre în 2021 – 2025, în fiecare an. Spuneam din ce vin veniturile, ce tipuri de contracte și servicii face CEO. Am arătat că există în curs de elaborare legislația care să permită contracte pe termen de cinci ani”, a transmis Daniel Burlan, managerul companiei.

În plus, acesta a subliniat că au fost demarate mai multe discuții cu bănci din România care s-au arătat dispuse să sprijine compania. „Am inițiat Memorandumul cu șase bănci din România care și-au manifestat susținerea activității operaționale și chiar unele dintre bănci, sprijinul în ce privește investițiile noi. S-a trimis un răspuns către Comisia Europeană despre cum se asigură veniturile în perioada planului de restructurare”, a mai spus Burlan, la Gorj TV.

Un răspuns clar de la Comisia Europeană încă nu a sosit, iar dialogul continuă. Statul român caută soluții și propuneri ca să clarifice toate întrebările care vin de la Bruxelles în speranța că planul de restructurare va fi aprobat cât mai rapid mai ales că timpul se scurge, iar, până la finalul lunii viitoare, compania din Gorj trebuie să cumpere toate certificatele de dioxid de carbon ca să se conformeze. În caz contrar, viitorul este sumbru. Asta mai ales că nu are banii necesari în conturi ca să poată cumpăra certificatele fără un sprijin din exterior.

Vizualizări: 2,893

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: