Trei gorjeni au rămas fără armele de vânătoare

Poliţişti ai Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că trei bărbaţi de 44, 40 şi respectiv 33 de ani, nu au depus la un armurier autorizat armele de vânătoare înscrise în permise, în termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă.

Efectuând verificări pe linia respectării prevederilor Legii nr. 295/2004, privind regimul armelor şi al muniţiilor, republicată, poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au constatat că trei bărbaţi, M.V., de 44 ani, din comuna Licurici P.C., de 40 ani, din oraşul Rovinari şi C.E., de33 ani, din comuna Borăscu, persoane ce fuseseră autorizate pentru a deţine, purta şi folosi arme şi muniţii letale de vânătoare, nu au respectat obligaţiile prevăzute de legea menţionată.

Persoanele în cauză aveau obligaţia de a se prezenta până la data de 29 iunie a.c., la structura de poliţie competentă, cu arma şi documentele stabilite în normele metodologice de aplicare a Legii nr. 295/2004, pentru prelungirea valabilităţii permisului de armă, care se realizează la o perioadă de 5 ani.

Deoarece, nu s-au conformat acestei obligaţii, iar după expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă, nu au depus, în termen de 10 zile, arma şi muniţia la un armurier autorizat, poliţiştii s-au autosesizat cu privire la faptul că cei doi gorjeni nu au respectat regimul armelor şi muniţiilor. Armele de vânătoare, deţinute de cei trei gorjeni, fără drept, au fost ridicate de poliţişti, până la finalizarea cercetărilor.

În prezent, poliţiştii îi cercetează pe suspecţii de M.V., P.C. şi C.E., sub aspectul comiterii infracţiunii de nedepunerea armei şi a muniţiei la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă, faptă pedepsită cu închisoare de la 1 la 5 ani, conform art. 140 din Legea nr. 295/2004privind regimul armelor şi al muniţiilor.

Biroul de presă al IPJ Gorj

Vizualizări: 97

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: