Gheorghe Zamfir primește titlul de Cetățean de onoare la Stejari

Naistul român de talie mondială Gheorghe Zamfir va primi titlul de Cetățean de onoare din partea Primăriei comunei Stejari și va avea un muzeu în locul în care s-a născut mama sa. Toate acestea sunt rezultatul vizitei pe care Gheorghe Zamfir a efectuat-o săptămâna trecută în Gorj, ocazie cu care a vizitat mormintele bunicilor săi. Acesta a fost însoțit de profesorii de nai Ștefan Popescu și Mitel Pasăre.

”Gheorghe Zamfir a venit în localitate la invitația noastră pentru a vizita mormântul bunicilor. Mama dânsului este născută în comuna Stejari din familia Popescu. Cu ocazia venirii dânsului am organizat o întâlnire la primărie, chiar un simpozion, prin care i-am elogiat performanțele”, spune primarul din Stejari, Ștafan Lupu. În cinstea naistului român va fi înființat un muzeu ce va cuprinde obiecte personale ale artistului. ”Avem un centru cultural deschis și i-am dedicat o sală în care să își creeze o expoziție, un muzeu despre performanțele dânsului. Printr-o hotărâre de consiliu o să îi oferim și titlul de cetățean de onoare și o să denumim centrul cultural Gheorghe Zamfir”, spune primarul Ștefan Lupu din Stejari. În scurt timp Gheorghe Zamfir se va reîntoarce în comuna gorjeană Stejari pentru a aduce exponatele cu care să îmbogățească muzeul. ”În perioada octombrie-noiembrie vom inaugura centrul și muzeul și vom organiza o manifestare mai amplă cu participarea dânsului”, mai explică primarul  Lupu din Stejari. În comună a luat naștere și o formație de naiști cu ajutorul profesorului de nai Ștefan Popescu de la Școala Populară de Artă din Târgu Jiu. ”Grupul de naiști a fost apreciat de Gheorghe Zamfir. S-ar putea să dăm și grupului denumirea lui și poate ne ajută să îl mai cizelăm. Gheorghe Zamfir s-a aflat pentru prima dată la Stejari”, precizează Ștefan Lupu.

În timp, acesta va fi implicat în mai multe activități derulate pe raza comunei. ”Profităm de prezența lui, dăm și un nume cu rezonanță și poate îl implicăm și în alte manifestări ale comunei și mai ales în formarea grupului de naiști care îi va purta numele”, mai spune primarul din Stejari. Pe parcursul vizitei pe care naistul a avut-o în Stejari primarul a purtat o serie e discuții cu acesta. ”În discuțiile cu mine a subliniat faptul că el nu este numai naist, ci este și dirijor, și compozitor. Am avut discuții de istorie și filozofie foarte elevate”, afirmă primarul.

Vizualizări: 221

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: