Trei milioane de lei, din greșeală în contul Consiliului Județean Gorj

Consiliul Județean Gorj este somat să restituie 3 milioane de lei Ministerului Dezvoltării. Asta după ce, din greșeală, au fost virați în conturile instituției din Gorj. Banii au venit odată cu cei destinați reabilitării unui drum județean.

În loc de 7,5 milioane de lei cât ar fi trebuit să primească de la Ministerul Dezvoltării, Consiliul Județean a decontat peste 10 milioane de lei. Diferența trebuie restuită Ministerului în cel mult cinci zile. Asta pentru a evita situația în care instituția să piardă întreaga sumă pentru reabilitarea tronsonului de drum.

„Consiliului Județean Gorj i-a fost aprobat un proiect pentru drumul județean Glogova – Cătunele – Samarinești care a fost decontat din fonduri europene. Valoarea totală, 31 de milioane de lei și trebuia să fie restituită suma de 25% în buget propriu. Dintr-o eroare, în loc de 7,5 milioane cât i se cuvenea Gorjului s-au decontat 10,7 milioane. Avem obligația legală ca, în termen de cinci zile, să restituim bugetului național suma de 3 milioane. Dacă nu, riscăm să pierdem toți banii”, a explicat Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

La nivelul instituției, a fost convocată o ședință extraordinară prin care să se corecteze greșeala. „Prin hotărâre de Consiliu Județean, așa cum am aprobat suma globală pe care am inclus-o în excedent, astăzi (n.r. marți) transmitem către Ministerul Dezvoltării suma necuvenită”, a completat Cosmin Popescu. (M.M.)

Vizualizări: 1,445

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: