Înființarea unui centru comercial la Motru, blocată de Consiliul Local

O societate din București vrea să înființeze la Motru un centru comercial. Investiția ar urma să fie realizată pe un teren al primăriei. Consiliul Local nu a avizat însă concesionarea suprafeței respective.

Decizia consilierilor este criticată de primarul Gigel Jianu, care spune că prin punerea pe roate a acestei noi afaceri s-ar fi înființat zeci de noi locuri de muncă.

Societatea Rental Bussines Solutions a înaintat, în data de 17 ianuarie, la primăria Motru, o solicitare pentru concesionarea terenului în suprafață de 2509 mp, situat pe Aleea Teilor din Motru, pentru realizarea unei construcții cu destinația de centru comercial.

Consiliul Local Motru a a respins în ședința din 31 ianuare organizarea unei licitații pentru concesionarea terenului în cauză. ”Am avut o solicitare pentru a crea 40 de locuri de muncă, fără ca noi să suportăm vreo cheltuială de la bugetul local. Evident, s-au opus. Ce le transmit acești consilieri care au votat împotrivă cetățenilor care au nevoie de locuri de muncă în oraș? Că primarul a vrut și ei n-au vrut? Să le răspundă. Își bate joc de cețenii din Motru această majoritate PSD-ALDE-PSRo“, a spus primarul Jianu.

Este vorba de același teren pentru care un alt investitor a solicitat anul trecut concesionarea unei suprafețe mai mici pentru înființarea unei fabrici de cuie. Ar fi renunțat după ce a găsit un alt teren mai convenabil în altă zonă. Primarul din Motru spune că terenul respectiv nu este utilizat de peste 30 de ani, fiind vorba de o fostă stație de betoane.

Contactat telefonic, viceprimarul din Motru, social-democratul Cosmin Morega, nu a dorit să comenteze legat de acest subiect.

Vizualizări: 5,786

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: