Consilier: Ducem Primăria Motru în faliment

O nouă ședință de Consiliu Local, același deznodământ! Primarul din Motru, Gigel Jianu, nu a reușit nici luni să-i convingă pe aleșii locali să aprobe proiectul prin care propune plafonarea salariilor la nivelul de anul trecut. În caz contrar, susține edilul, primăria ar intra în colaps pentru că nu ar putea acoperi toate cheltuielile cu personalul și cu funcționarea instituției.

Primarul Gigel Jianu a încercat să-i facă pe consilieri să voteze proiectul în ședința ordinară de Consiliu Local. Aceștia s-au împotrivit. Același proiect a fost pus pe ordinea de zi a unei ședințe de îndată care a fost convocată luni. Consilierii ALDE și PSD au boicotat ședința. Nu s-au prezentat decât 10 aleși, cei de la PNL, PSRo și un consilier independent. Doar 7 consilieri au votat pentru, ceilalți s-au abținut și proiectul privind plafonarea salariilor nu a trecut.

Consilierul PSRo Ion Cojocaru i-a transmis edilului Jianu să facă un alt proiect, cu alte cifre mai exacte. „Trebuie să vedem exact diferențele între salariul net și brut. Eu vă rog să refaceți proiectul și veniți să-l dezbatem atunci. Eu acum mă abțin de la vot”, a spus acesta.

Nicolae Negrea, de la PNL, și-a atenționat colegii că lucrurile s-ar putea agrava. Sunt bani mulți pentru aceste cheltuieli. „Nu știu de unde vom lua acești bani. Ducem primăria asta în faliment. Ar fi păcat să ajungem să dăm oameni afară pentru că nu suntem de acord cu această plafonare”, a spus Negrea.

În ciuda încercărilor edilului Jianu de a-i face pe colegii săi din Consiliul Local să voteze proiectul, acesta nu a trecut. „Sunt cheltuieli foarte mari. Nu pot să le acopăr. Practic tot ce încasăm noi din taxe și impozite se va duce pe salarii. Salariul mediu, în Primăria Motru, este de 5.000 de lei. Sunt salarii și de 8.800 de lei brut. Odată cu aceste modificări, de la 1 ianuarie 2019, mi-a crescut bugetul pentru salarii cu 25 de miliarde de lei vechi. O să intrăm în colaps. Am propus o plafonare a veniturilor la nivelul celor de anul trecut. 62% din salariați au semnat că sunt de acord cu acest lucru”, a explicat edilul.

În cazul în care salariile nu vor fi plafonate, există riscul să aibă loc concedieri. „Mă gândesc la o reorganizare, la o restructurare. Va fi destul de greu. Nu putem face față altfel”, a adăugat Jianu.

Vizualizări: 3,348

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: