Trei profesori universitari vor funcţia de rector

Funcția de rector al Universității ”Constantin Brâncuși” (UCB) din Târgu Jiu este disputată pentru a doua oară de la începutul anului. De această dată trei dintre profesorii universității vor locul lăsat liber de Adrian Gorun. Este vorba despre Dorel Chirițescu, Constantin Căruntu și Moise Bojincă. Ieri a fost ultima zi de depunere a candidaturilor, iar pe 19 martie va fi scrutinul. Întreg procesul de alegeri a fost reluat după ce fostul rector Adrian Gorun a renunțat la rezultatul obținut pe 13 februarie.

Profesorii Dorel Chiriţescu, Constantin Căruntu şi Moise Bojincă sunt cei trei care vor intra în cursa pentru funcția de rector. Primul care s-a înscris în cursă a fost profesorul universitar Dorel Chirițescu, cel care a fost contracandidatul lui Adrian Gorun în primul scrutin. Acesta a făcut o cerere de candidatură vineri, dar nu știe dacă își va păstra această opțiune până la final. Acesta își dorește ca UCB să aibă un rector legal. Chiar dacă nu ştie dacă va candida sau nu până la urmă, acesta s-a gândit care ar fi primul lucru pe care l-ar face dacă ar deveni rector. O ierarhizare corectă a programelor de studii. Se pare că față de scrutinul anterior, Chirițiescu nu mai e la fel de înverșunat, iar potrivit unor surse neoficiale acesta și-ar retrage candidatura, alegând să-l susţină pe Constantin Căruntu.

În cursa pentru ocuparea celei mai înalte funcții din universitatea târgujiană a intrat și Constantin Căruntu, șeful PP-DD. Acesta și-a depus candidatura ieri, în jurul orei 14.00 și crede că are mari șanse să fie ales rector. ”Cred în această candidatură și consider că am șanse mari la această funcție. Am o părere bună și despre domnul Moise Bojincă, dar nu știu în ce măsură are dânsul calități ca manager la universitate. De fapt, am o părere bună despre cei doi contracandidați, dar eu am fost opt ani decanul Facultății de Științe Economice și am reușit să realizez foarte multe lucruri. Mi-am depus și oferta managerială”, afirmă Constantin Căruntu.

Bojincă, susținut de Adrian Gorun

Cel de-al treilea candidat este decanul Facultății de Științe Juridice și Litere, Moise Bojincă, susținut de echipa fostului rector, Adrian Gorun. Bojincă spune că astfel șansele sale vor crește. ”Mi-am depus candidatura în jurul orei 15.30 și consider că am șanse la această funcție. Sper că această echipă mă va susține pentru că o parte din această echipă se regăsește și în cea propusă de mine. Fiecare dintre noi avem șansele noastre. Depinde de cât vom fi de convingători. Ține și de pertinența ofertei manageriale”, susține Moise Bojincă.

CALENDAR

Conform calendarului privind organizarea și desfășurarea alegerilor pentru funcția de rector, în perioada 6-7 martie vor fi validate candidaturile depuse de comisia de organizare a alegerilor și afișate pe site-ul instituției, în perioada 7-8 martie vor fi depuse eventualele contestații, în intervalul 10-17 martie va avea loc campania electorală, iar scrutinul va avea loc pe 19 martie. Dosarul aferent alegerilor, pentru emiterea Ordinului de Ministru de confirmarea a rectorului va fi trimis la București pe 23 martie.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: