Trei ţinte majore pentru Energia

Energia Pandurii mai vrea să facă 3 transferuri pentru a avea lotul complet. Doi interi dreapta, unul de la Suceava şi altul de la Sporting Lisabona, dar şi un portar croat sunt pe lista gorjenilor.

Deşi nu au făcut momentan transferuri spectaculoase, oamenii de la Energia ţintesc primele 5-6 locuri în sezonul viitor. Şeful secţiei de handbal, Andrei Maioreanu, vorbeşte chiar de cupele europene.

Vor doi interi cu greutate

Energia a renunţat în această vară la o serie de jucători, Rădulescu, Roşca, Jelovcan, Andrei şi Vali Popescu şi a adus în schimb un Dinescu, Liberţ sau Antonaru. După plecarea lui Mazilu, trupa lui Andrieş e descoperită pe inter dreapta. Gorjenii au în vizor doi jucători cunoscuţi. „Nu mă ascund, suntem în discuţii cu Florin Acatrinei şi Daniel Mureşan. Îi vreau pe amândoi. Sunt jucători care au valoare şi ne pot ajuta. Acatrinei este sub contract cu Suceava, am purtat deja unele discuţii cu cei de acolo, ne-am înţeles cu jucătorul, dar nu s-a semnat nimic. Daniel Mureşan a jucat pentru Sporting Lisabona, este un jucător liber de contract şi care are nişte pretenţii financiare ridicate, dar justificate”, a spus ieri şeful secţiei de handbal, Andrei Maioreanu.

Transferurile lor nu sunt simple

Aducerea celor doi interi români nu e deloc una uşoară. Acatrinei e încă sub contract cu Suceava iar cei de acolo cer bani ca să-l lase la Energia. Negocierile se tot poartă de vreo 2 luni încoace. „Cu Acatrinei am bătut palma, ne-am înţeles cu el din toate punctele de vedere. E un jucător bun pe care mi-l doresc. Am discutat cu cei de la Suceava de 2 luni de zile, dar îi înţeleg pentru că şi eu dacă l-aş avea în echipă aş face totul ca să-l ţin. Mai trebuie doar să ne înţelegem cu cei de la Suceava, avem bugetată o sumă decentă şi onorabilă pentru perfectarea transferului”, spune Maioreanu.

În cazul lui Mureşan, acesta e liber de contract, dar Energia trebuia să facă eforturi ca să-l aducă. Practic dacă îi vor accepta pretenţiile financiare, Mureşan va deveni cel mai bine plătit jucător din lot. „Mureşan este un nume venit de la o echipă mare, are un palmares de invidiat şi trebuie să negociem cu el. Ar deveni cel mai bine plătit jucător din lot, dar în limita decenţei şi a bugetului. Nu vreau discrepanţe mari în lot”, mai spune Maioreanu.

„Aştept cu nerăbdare completarea lotului. Ambii interi sunt jucători de valoare, au fost la echipe bune, indiferent care din ei va veni, ar fi extraordinar pentru noi.”               Liviu Andrieş, antrenor Energia Pandurii

Andrei Mureşan – 27 de ani împliniţi marţi

-1,97 metri şi 93 de kilograme

- a jucat la Minaur Baia Mare (2003-2006), HCM Constanţa (2006-2011) şi Sporting Lisabona (2011-2013)

-49 de goluri în Liga Campionilor pentru Constanţa în 3 participări

- ultimele 2 sezoane la Lisabona a jucat în Challenge Cup şi EHF Cup

Florin Acatrinei – 24 de ani

-1,92 metri, 95 de kilograme

-45 de goluri în 10 meciuri disputate în ultimele două sezoane în Challenge Cup pentru Suceava

- a jucat doar pentru Suceava (2008-2013)

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: