Spectacol in memoriam Viorel Gârbaciu

Omul de cultură Viorel Gârbaciu va fi comemorat într-un mod aparte duminică, 1 iulie, atunci când ar fi împlinit vârsta de 70 de ani. Primul eveniment ce va avea loc în memoria sa va fi lansarea primului număr al revistei „Curtea cu Prieteni”. Revista va avea ca subtitlu sintagma „Viorel - 70 de gânduri”. În fapt, în revistă au scris 70 de prieteni ai omului de cultură. Evenimentul va avea loc la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu, de la ora 19:00. De asemenea, va fi vernisată şi o expoziţie de desene care se va intitula tot „Viorel - 70 de gânduri”, cu lucrări semnate de artiştii Dorina Cioplea-Văduva, Ştefan Strâmtu şi Aurelian Iulius Şuţă (ŞAI). Evenimentele vor fi urmate de un recital de poezie susţinut de actorii teatrului târgujian.

De la ora 20:30, în Parcul Coloanei fără Sfârşit din Târgu Jiu, va avea loc un alt eveniment, în colaborare cu autorităţile locale din Târgu Jiu. Este vorba de un spectacol susţinut de Grigore Leşe, celebru interpret de muzică tradiţională, alături de Taraful de la Pârâu de Pripor, de la Tismana şi de la Brădiceni. Spectacolul este, de asemenea, dedicat lui Viorel Gârbaciu.

O asociaţie culturală închinată lui Viorel Gârbaciu se va înfiinţa la iniţiativa fiului său. „M-am gândit la o asociaţie culturală care să poarte numele tatălui meu pentru a duce cumva proiectele lui mai departe”, a spus Iani Gârbaciu.

Vizualizări: 1,002

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: