Tricoul lui Trică, preţ record la licitaţia umanitară pentru Ucraina

Tricoul cu numărul 88, al lui Atanas Trică, a fost cel mai scump la licitaţia umanitară pentru Ucraina, organizată de Peluza Nord şi Universitatea Craiova. Au fost licitate cu această ocazie tricourile care aveau pe spate nume de oraşe ucrainene, purtate de jucătorii Universităţii Craiova la meciul de campionat cu CS Mioveni.

Pentru tricoul nepotului lui Ilie Balaci, care avea scris pe spate numele oraşului ucrainean Doneţk, a fost oferită suma de 4.000 de lei, de către un suporter din Corabia. În meciul de la Mioveni, Atanas Trică a intrat în minutul 86 pe teren, înlocuindu-l pe Baiaram. Chiar în ziua în care tricoul său a fost achiziţionat pentru o sumă-record, Atanas Trică-Balaci a reuşit o dublă pentru formaţia-satelit a Universităţii Craiova, în victoria cu 4-3 din deplasare cu Minerul Costeşti, în play-out-ul Ligii a III-a.

Până ca tricoul „Doneţk”, al lui Atanas Trică, utimul scos la licitaţie, să stabilească recordul, cel mai scump tricou dintre cele purtate de jucătorii Craiovei în meciul de la Mioveni fusese al căpitanului Nicuşor Bancu, care avea pe spate numele capitalei Ucrainei, Kiev. Pentru acesta, un fan din Bănie plătise nu mai puţin de 2.600 de lei. Podiumul a fost completat de tricoul cu Odesa, al lui Mirko Pigliacelli, pentru care s-au oferit 2.100 de lei.

 Aproape 30.000 de lei au fost adunaţi din licitaţia organizată pe pagina de Facebook Peluza Nord Craiova şi care a durat aproape  lună de zile, după cum informează Pro Sport. Banii vor fi donaţi ONG-urilor din Ucraina, pentru a ajunge la cetăţenii care trec prin momente crunte în această perioadă.

Galerie foto


Vizualizări: 680

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: