Trimis în judecată de DNA pentru că ar fi prejudiciat CE Oltenia cu peste 1,2 milioane de lei

Un fost executor judecătoresc este trimis în judecată de DNA, fiind acuzat că, împreună cu o altă persoană, ar fi prejudiciat Complexul Energetic Oltenia cu peste 1,2 milioane de lei. De asemenea, este suspectat că a solicitat onorarii de până la 37 de ori mai mari decât prevederile legale.
 
 
 
 
 
 

Un fost executor judecătoresc din Gorj și o altă persoană au fost trimiși în judecată de DNA Craiova într-un dosar în care sunt acuzați că ar fi prejudiciat Complexul Energetic Oltenia cu peste 1,2 milioane de lei prin proceduri de executare silită. Potrivit DNA, aceste proceduri fie nu aveau titluri executorii valide, fie vizau sume de bani deja executate. Executorul ar fi solicitat onorarii cu mult peste limitele legale, uneori de 37 de ori mai mari decât prevederile legale.

Inculpații sunt Matei Cosmin Catrinoiu, fost executor judecătoresc la BEJ "Catrinoiu Matei Cosmin", acuzat de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite în formă continuată, și S.G., acuzat de complicitate la abuz în serviciu. Potrivit procurorilor DNA, în perioada 3 septembrie 2018 – 27 aprilie 2022, cei doi ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 1.205.497 de lei debitorului, Societatea Complexul Energetic Oltenia SA, și ar fi obținut un folos necuvenit.

Procurorii au subliniat că hotărârile judecătorești în baza cărora s-au efectuat procedurile de executare silită fie nu erau valide ca titluri executorii, fie vizau sume de bani deja executate integral de către executorul judecătoresc. De asemenea, se menționează că Catrinoiu ar fi stabilit onorarii cu mult peste limitele legale, în unele cazuri de 37 de ori mai mari.

Societatea Complexul Energetic Oltenia SA s-a constituit parte civilă în cauză, iar DNA a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra mai multor bunuri imobile ale celor doi inculpați. Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Craiova, cu propunerea de a se menține măsurile asigurătorii dispuse.

Vizualizări: 4,088

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: