Troacă mai așteaptă puțin după verdict

Fostul primar din Padeș ar fi trebuit să afle ieri sentința judecătorilor în dosarul în care este acuzat de evaziune fiscală și în care a și fost arestat preventiv vreme de câteva luni, magistrații amânând însă pronunțarea unei sentințe până peste două săptămâni. Mihăiță Gabriel Troacă are șanse mari să primească o pedeapsă cu suspendare sau chiar o amendă, dat fiind faptul că instanța i-a acordat răgaz încă din toamna anului trecut să achite prejudiciul care i se impută, legislația stabilind pedepse mai blânde pentru cei care plătesc în timpul procesului banii datorați statului.
Troacă a fost acuzat că a păgubit bugetul de stat cu circa 2.6 milioane de lei în perioada în care a fost administrator al unei firme ce deținea o balastieră la Padeș, asta întâmplându-se înainte ca el să fie primar. Anchetatorii au stabilit că luni bune după ce a devenit primar, Troacă a continuat să conducă firma deși nu mai avea voie legal, el scoțând din bancă circa 700.000 de lei pe care i-a folosit pentru „salarii” sau „diverse plăți”. Ulterior, Troacă a pus administrator la firmă în cetățean din Republica Moldova, firma intrând repede în faliment, chiar dacă, între timp, fusese vândută în acte unui cetățean finlandez.
Fostul edil a suferit așteaptă cu emoții decizia magistraților gorjeni după ce, în timpul mandatului a primit o condamnare cu suspendare, după ce fusese prins conducând la Brașov cu viteză și fără să aibă permis. Condamnarea cu suspendare a influențat nu doar prelungirea vreme de câteva luni bune a stării de arest preventiv a acestuia, ci i-a adus și îndepărtarea din funcția de primar al comunei Padeș.

Vizualizări: 793

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: