Trofeul "Zero Waste”, pentru o şcoală din Târgu Jiu

Concursul “Școala Zero Waste” ediția 2014 a ajuns la final. Premiul I și Trofeul ”Școala Zero Waste” 2014, oferit de Continental Corporation a fost câștigat de Școala Gimnazială ”Sf. Nicolae” dinTârgu Jiu, județul Gorj. Premiul II a fost câștigat de Școala Gimnazială ”Horea, Cloșca și Crișan” din Brad, județul Hunedoara. Premiul III a fost câștigat de Școala Gimnazială Moșnița Nouă, județul Timiș. “Școala Zero Waste” este un concurs de educație ecologică și de colectare selectivă destinat tuturor elevilor din școlile cu clasele I - VIII din România.
Premiile pentru cei mai harnici elevi s-au dus la Brad: Oprea Andreea - 5378 kg, Darabant Anda 5324 kg și la Botoșani, Colbea Tudor - Lucian 3501 kg.  Pe lângă primele 3 locuri, au fost oferite 10 mențiuni și au fost recompensați și cei mai harnici 2 participanți din fiecare județ.
Premiile au fost oferite de partenerul competiției - Continental Corporation și de Flextronics, Recycle International, EcoStuff Romania și Billa România.
Au fost colectate 168 de tone de deșeuri reciclabile în cele 6 săptămâni de concurs. Dintre acestea 141 tone au fost hârtie și carton, 23 de tone de plastic și aproape 3 tone de aluminiu. Cantitatea medie de deșeuri colectată este de aproape 36 de kilograme per elev.
Înscrierea școlilor a avut loc în perioada 3 - 21 Martie. Concursul s-a desfășurat pe durata a 6 săptămâni, între 23 Aprilie și 30 Mai. S-au înscris 133 de scoli, fiind selectate doar 108 care întruneau toate condițiile de înscriere.

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: