Salată de ton cu porumb

Salata de ton cu porumb dulce și maioneză este o rețetă simplă pe care o puteți face rapid pentru prânz sau cină, dar mai ales dacă aveți oaspeți. Nu necesită multe pregătiri, pentru că produsele folosite pot fi găsite deja preparate, aşa că va fi gata foarte repede.

Salata este pregătită cu ton din conservă în suc propriu, porumb conservat, ceapă roșie și maioneză. Se pot adăuga şi castraveți murați care conferă acestei salate acea notă de prospețime acrișoară care merge foarte bine cu peștele. Cea mai bună modalitate de a mânca această salată de ton este să o întindeți pe pâine prăjită crocantă. Nu uitați să adăugați mult suc de lămâie în salată. Puteți să presărați și niște pătrunjel tocat, pentru o doză suplimentară de vitamina C.

Această rețetă implică doar amestecarea a câtorva ingrediente, însă rezultatul este mai mult decât delicios. Se servește rece, asa că ar fi o idee bună sa o păstrați în frigider timp de cel puțin o oră, astfel încât toate aromele să se împrietenească.

Ingrediente: 350 g ton din conservă în suc propriu, după ce a fost scurs, 150 g porumb din conservă, 1 ceapă roșie, 2 linguri castraveți murați tocați,150 g maioneză, sucul de la 1 lămâie, sare și piper.

Mod de preparare: Într-un castron, adăugați tonul și utilizați o furculiță pentru a-l descompune în bucăți mai mici. Adăugați porumbul, ceapa mărunțită, castraveții murați tocați și amestecați totul cu o lingură. În cele din urmă, adăugați maioneza, sucul de la 1/2 lămâie (adăugați mai mult dacă vă place mai acru), sare și piper după gust. Transferați salata în frigider și lăsați-o să se răcească timp de cel puțin o oră. Decorați salata cu felii proaspete de lămâie, frunze de pătrunjel și castraveţi. Serviți salata cu pâine prăjită.

Vizualizări: 1,746

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: