Trucuri culinare pentru a uşura munca din bucătărie

Atunci când pregătirea mâncării vă obosește este cazul să apelaţi la o serie de trucuri care vă vor ușura munca zilnică din bucătărie.Posibil ca de unele dintre acestea să fi auzit de la bucătari celebri pentru că îi ajută să prepare cu ușurință mâncare mai gustoasă.

Conopida fiartă capătă o nuanță gri și neapetisantă. Această problemă poate fi rezolvată prin adăugarea unor mici cantități de lapte și sare în apa în care veți fierbe conopida.

Sarea amplifică gustul copturilor dulci, a cerealelor fierte în lapte și chiar și a cafelei. Doar un praf de sare este suficient ca să schimbați radical calitatea gustului.

Ca să răcoriți băuturile și cocktail-urile alcoolice, înlocuiți gheața cu struguri congelați. Dezghețându-se treptat, boabele vor lăsa o aromă nemaipomenită și un gust plăcut.

Hrișca sau orezul fiert vor deveni sfărâmicioase, dacă veți înlătura umezeala excesivă din cratiță. După ce se va sfârși timpul de fierbere, acoperiți vasul cu un prosop, iar apoi cu un capac, pentru 10-15 minute.

Ca să stoarceți mai mult suc din lămâia galbenă sau verde, înmuiați-o mai întâi în apă fierbinte sau țineți-o 10 secunde în cuptorul cu microunde, setându-i căldura la putere medie.

Ciorba va fi mai gustoasă, iar legumele nu-și vor pierde culoarea, dacă veți adăuga un praf de zahăr și câteva picături de oțet, când terminați prăjirea lor.

Înainte de a mura/marina castraveții pentru iarnă, străduiți-vă să găsiți câteva frunze de amarant și adăugați câte una în fiecare borcan. Această plantă va face castraveții deosebit de crocanți și aromați.

De obicei, untul capătă o nuanță întunecată, când este pus într-o tigaie încinsă. Ca să evitați acest lucru, ungeți în prealabil tigaia cu ulei.

Vizualizări: 2,444

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: