Trucuri de la bucătari pentru gospodine

Pentru orice gospodină începătoare este normal să mai întâmpine şi probleme în bucătărie. Nimeni nu s-a născut învăţat în ceea ce priveşte secretele din bucătărie, dar puteţi ține cont de sfaturile bucătarilor celebri, sau ale bunicii, şi totul va merge așa cum v-ați dorit.

1.   Ungeți marginea oalei cu unt și mâncarea nu va mai da în foc

Pentru ca mâncarea să nu dea niciodată în foc în timpul fierberii, ungeți marginea oalei cu foarte puțin unt. Acest lucru funcționează cel mai bine dacă puneți la fiert orez, paste sau cartofi.

2.   Tigaia trebuie să fie perfect curată pentru a nu se lipi mâncarea

Pentru a nu se lipi mâncarea de tigaie, bunicile noastre foloseau un truc folosit și în zilele noastre, aveau grijă ca tigaia să fie perfect curată şi uscată. Aşadar aveţi grijă la acest aspect când începeţi să gătiţi şi nu veţi avea probleme.

3.   Puneţi praf de copt în compoziţia pentru şniţele

Pentru a obține cele mai pufoase șnițele, puneți în compoziția în care treceți carnea o linguriță cu praf de copt. De asemenea, verificați întotdeauna temperatura uleiului înainte de a prăji ceva.

4.   Nu săraţi carnea înainte de a găti

Niciodată nu trebuie să puneți sare pe carne înainte de a o găti pentru că va împiedica rumenirea acesteia. Sarea se pune doar când carnea este pe jumătate gătită.

5.   Puneţi oţet în orez sau paste pentru a nu se lipi

Dacă vreți ca pastele și orezul să nu se lipească, se adaugă în apa de fiert puțin oțet, iar orezul va avea un gust catifelat dacă veți pune în apa în care acesta fierbe o linguriță cu zeamă de lămâie.

Vizualizări: 4,346

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: