Reţetă de pizza cu legume pentru copii

Copiii pot fi mai greu convinşi să mănânce legume, unii chiar le evită frecvent, dar nu le refuză în preparatele lor preferate. Dacă micuţii preferă pizza atunci puteţi să îi convingeţi să mănânce şi legume cu o reţetă de pizza cu suc de roșii și legume.

Ingrediente

    2 roșii coapte

    1 dovlecel

    1/2 ardei roșu

    2 cepe

    2 căței de usturoi

    2 linguri de măsline negre tăiate felii, fără sâmburi (20 g)

    250 g mozzarella răzuită

    Cimbru sau busuioc după gust (uscat sau proaspăt)

    Sare și piper (după gust)

    400 g făină de grâu

    200 ml apă caldă

    5 linguri de ulei de măsline extravirgin sau ulei de porumb (50 ml)

Mod de preparare

Se încinge cuptorul la 175°C. Într-un bol suficient de mare, amestecă făina, apa și jumătate din cantitatea de ulei menționată. Poți adăuga și câteva plante aromatice la alegere.  Atunci când compoziția începe să se lege, așază aluatul pe o suprafață dură tapetată cu făină și frământă timp de circa 5 minute. Formează o bilă mare şi acoperă coca cu o pânză curată apoi las-o să se odihnească timp de 10 minute.

Curăță roșiile de cotor, apoi dă-le prin răzătoare. În acest mod, vei putea îndepărta cu ușurință coaja. Adaugă peste roșii uleiul rămas, usturoiul tocat, caperele și ierburile aromatice preferate tocate foarte fin şi  asezonează cu sare și piper după gust. Taie ceapa și ardeiul în inele. Taie vârfurile dovlecelului, apoi taie-l în jumătate. Apoi, taie-l în felii de forma semicercului. Întinde aluatul cu un sucitor și pune-l în tava de copt. Toarnă peste el sosul pregătit mai sus și așază deasupra legumele. La final, adaugă măslinele și brânza şi  coace pizza timp de aproximativ 15 minute.

Poți folosi și alt tip de brânză la prepararea acestei rețete de pizza pentru copii sau poți pur și simplu să sari peste acest ingredient dacă dorești să obții o pizza vegetariană. Poţi adăuga şi mici cubuleţe de carne de pui dar poţi fi sigur că vor mânca şi legume pe lângă carnea de pui.

Vizualizări: 1,108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: