Salată de ciuperci cu castraveţi

Salata cu ciuperci cu carne de vită şi castraveţi este o salată numai bună pentru o masă festivă la care doriţi să impresionaţi invitaţii. Pe lângă faptul că este foarte gustoasă, nu vă va lua nici mult timp pentru a o pregăti.

Pentru această rețetă de salată de ciuperci  aveți nevoie de următoarele ingrediente:

    300 g carne de vită

    1 morcov mediu

    2-3 castraveți marinați

    1 cutie de ciuperci marinate

    150 g cașcaval

    2-3 căței de usturoi

    ulei

Mod de preparare:

Pentru început se pune carnea la fiert, iar după ce s-a răcit se desface în  fâșii. Într-o tigaie încinsă cu ulei, prăjim morcovul dat prin răzătoare.Cu ajutorul unui cuțit, tăiem castraveții bucățele. Dăm cașcavalul prin răzătoarea mică și amestecăm toate ingredientele menționate anterior cu ciupercile  bine spălate. Dacă nu folosiţi ciuperci conservate atunci ciupercile se spală bine în mai multe ape. Se pun la fiert într-o zeamă de 1 litru apă cu piper, sare, vin, oţet şi cimbru. După un sfert de oră de clocot ciupercile se scurg şi se lasă să se răceascã. La final, asezonăm cu maioneză și condimentăm după bunul plac.

La această salată se pot adăuga alte diferite sosuri şi mai ales maioneze. O maioneză clasică – 1 ou, 1 pahar ulei – poate fi amestecatã cu mărar tocat, o lingurã de smântână acrişoară, piper, zeamă de lămâie, câţiva căţei de usturoi pisaţi.

Vizualizări: 1,805

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: