TSD cu Tudose, TSD Gorj cu Dragnea

Războiul declarațiilor în PSD a ajuns și la organizațiile de tineret. În timp ce liderul organizației de la nivel național, Gabriel Petrea, a dat un comunicat interpretat proTudose, liderul TSD de la Gorj a dat un comunicat prin care se delimitează de șeful lui. 

Comunicat TSD Gorj

Organizația TSD Gorj se delimitează, categoric, de ieșirea publică a președintelui TSD, Gabriel Petrea.

Acea poziție nu reprezintă punctul de vedere al tinerilor social democrați de la Gorj, al echipei, ci doar al unei singure persoane, care a abuzat de funcția pe care o are pentru a vorbi în numele tuturor.

Era normal ca organizațiile din țară să fie întrebate, consultate și apoi emisă o scrisoare.

Îi solicităm lui Gabriel Petrea să-și asume, singur, acele cuvinte și îl sfătuim să nu ne ignore , pentru că noi, tinerii social democrați, am fost cei care l-au susținut. Nu știm dacă și de acum înainte mai putem spune același lucru.

Președinte TSD Gorj, Costi Dumitrașcu

Ce spusese Petrea

„Propunem o mult mai clară definire a relaţiei dintre conducerea partidului şi Guvernul social-democrat. Mecanismele de dialog, de evaluare şi control trebuie să fie instituţionalizate, să nu fie ad-hoc, ci cunoscute de toţi membri. Numirile în funcţii publice trebuie făcute cu responsabilitate, ţinând cont nu doar de loialitate, de prietenie, ci şi de competenţă. (...) Un mecanism transparent de promovare şi de gestionare a resursei umane trebuie să devină realitate - nu se mai poate sări peste rând, nu se mai poate promova atât timp cât competenţa administrativă şi politică nu au fost probate. Numirile în funcţiile publice nu mai pot fi surprize pregătite de lideri pentru că, aşa cum am văzut, lipsa de autonomie a celor cărora le încredinţăm funcţii publice generează crize. Un Consiliu Naţional sau chiar un Congres al PSD, dedicat refondării organizării partidului, nu vendetelor politice, va asigura modernizarea şi clarificările de care avem atâta nevoie", spunea Petrea pe site-ul TSD.

Vizualizări: 1,343

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: