I-a luat somnul lângă sacii cu buletine de vot

A fost o noapte epuizantă pentru membrii secțiilor de votare din Gorj. Au așteptat ore în șir în Sala Sporturilor din Târgu Jiu ca să le vină rândul la predarea materialelor electorale. Pe mulți dintre ei i-a prins dimineața pe scaune și au adormit pe sacii plini cu buletine de vot.

În total, peste o mie de reprezentanți ai celor 332 de secții de vot din județul Gorj au folosit Sala Sporturilor ca sală de așteptare înainte să ajungă la Prefectură și să predea materialele. Ștampilele, tabletele, telefoanele, procesele verbale și buletinele de vot au fost transportate în saci. Fiecare președinte de secție a fost nevoit să care după el sacii plini, însoțiți de jandarmi și polițiști. "Am mai fost președinte, dar atât de mult nu am stat niciodată. Am venit la 12 azi-noapte și deja au trecut 9 ore și pe noi nu ne-a mai chemat nimeni la Prefectură. Avem bon de ordine, dar mai e până la noi. Nici nu mai știu câte cafele am băut ca să nu ne ia somnul pe aici. Organizare proastă anul acesta", a spus președintele unei secții de vot.

Alții n-au mai rezistat. După mai bine de 24 de ore nedormite, i-a luat somnul pe scaune, lângă sacii cu buletinele de vot. "Pur și simplu nu mai rezistăm. Am mai ațipit. Am stat 8 ore aici. Venim de la marginea județului, dar avem de așteptat. Cărăm sacii ca niște măgari, nu ne ajută forțele de ordine, ducem sacii din mașină, în Sala Sporturilor, apoi iar în mașină, apoi la Prefectură. E bătaie de joc! Suntem obosiți și lucrurile abia se mișcă", a spus o alta femeie.

Câte zece secții au fost chemate, pe rând, la Prefectură, unde au predat materialele electorale. "Am ales cea mai bună soluție pentru a nu fi foarte aglomerat la Prefectură. Am decis ca oamenii să fie primiți aici, să fie un fel de sală de așteptare, apoi, în baza unui bon de ordine, să îi chemăm la Prefectură. Câte zece secții pe rând", a explicat Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj.

Vizualizări: 2,073

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: