Tupeu fără limite la Pandurii: Ne antrenăm cu găinile şi gâştele!

Persoane din conducerea clubului Pandurii şi-au propus să mute echipa la Bucureşti, invocând lipsa unui teren de antrenament. Constructorul noului stadion a notificat clubul că nu mai permite intrarea fotbaliştilor pe terenul de joc, pentru a nu le pune în pericol viaţa. Pandurii au la dispoziţie în aceeaşi incintă un teren cu dimensiuni regulamentare, exact dimensiunile terenului pe care CSU Craiova joacă meciuri oficiale pe terenul Extensiv, şi destul de bine întreţinut de Primăria Târgu Jiu. Este terenul pe care echipa se antrena şi când juca în Europa League şi pentru reamenajarea căruia clubul a cheltuit la finalul anului trecut 50.000 de lei.

Tonul revoltei l-a dat chiar antrenorul Edi Iordănescu, care a declarat presei: „Nu pot să antrenez echipa în condiţii de 8 la 8 pe un teren de dimensiuni reduse, nu mai vorbesc de calitatea acestuia”. O minciună în ceea ce priveşte dimensiunile, iar calitatea, dacă e proastă, cei care au plătit lucrarea către firma lui Oprişan, Gama Verde, să dea explicaţii. Iordănescu a fost susţinut şi de preşedintele Narcis Răducan, unul dintre cei mai bine plătiţi preşedinţi din Liga I, pe banii care au tot curs dinspre Complexul Energetic Oltenia. „Am primit o hârtie din partea dezvoltatorului că nu ne mai permite să ne antrenăm pe stadion, deşi iniţial ne-au promis că putem întocmi un orar împreună”, a spus Răducan, cerând acţionarilor să îşi asume eventuale rezultate proaste ale echipei.

Nistor ameninţă cu boicotarea antrenamentelor

Dacă şefii clubului sunt totuşi rezervaţi în declaraţii, jucătorii instigaţi de unul şi altul au un tupeu fără limite. „E foarte greu, toţi băieţii sunt supăraţi pentru că facem antrenamente cu găinile şi cu gâştele. Avem un teren denivelat, foarte mic, tuturor le e teamă să nu se accidenteze. Se pare că cei de aici, de la Târgu Jiu, vor doar calificare în playoff şi nimic altceva. Sper că zilele următoare să se rezolve problema şi să începem să ne antrenăm iar pe terenul nostru”, a declarat căpitanul Dan Nistor pentru ProSport. Acesta a spus că se va putea ajunge chiar şi la o boicotare a antrenamentelor. „Da, dacă mergem pe aceeaşi linie, normal! Chiar am vorbit cu băieţii despre asta. Am vorbit şi cu cei de la naţională, cu Cristi (n.r. - Săpunaru) şi cu Mihai (n.r. - Răduţ) şi au convenit şi ei că nu se poate aşa ceva. Dacă cei din conducerea administrativă vor continua aşa... Nu e în regulă! Mulţi dintre cei de aici au venit la echipă pentru „mister”, vrem să facem ceva bun, să ducem echipa în Europa, dar se pare că cineva nu e de acord cu asta. Sper că se va rezolva totul”, a mai spus Nistor în interviul dat ProSport.

Căpitanul echipei care mănâncă anual milioane de euro din bani publici (primărie, Consiliul Judeţean) şi de la o companie de stat (CE Oltenia) are şi tupeul să spună că se gândeşte la un protest pentru că salariile sunt întârziate două luni, deşi situaţia altor echipe din Liga I este infinit mai grea. „O să facem un protest, mă gândesc la ceva. La meci ne vom prezenta, e datoria noastră, dar mă voi gândi la o chestie prin care să atragem atenţia asupra situaţiei ca să se vadă că nu e aşa cum crede lumea”, a spus Nistor. 

ANTRENAMENT

În 2013 jucătorii s-au antrenat tot pe acelaşi teren cu iarbă şi erau vicecampioni, jucând în Europa League. Clubul mai deţinea şi un teren sintetic, tot de dimensiuni normale, pentru că acolo juca şi echipa a doua, teren care a fost distrus în urmă cu un an, ca să ia unii nişte bani.

CONTROL

Jucătorii sunt instigaţi la revoltă de cei care se tem de controalele începute la Pandurii. Principalul finanţator al echipei, CE Oltenia, are din decembrie o conducere nouă, care nu mai acceptă să dea bani cu nemiluita, în condiţiile în care a avut pierderi în ultimii doi ani. Pe banii minerilor şi energeticienilor, Pandurii şi-a permis un cantonament exclusivist în Spania, de care nu a avut parte nicio altă echipă din România.

Vizualizări: 2,839

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: