Turceni: Peste 600 de cereri de angajare la fabrica de gips-carton

Nici nu a fost finalizată construcţia fabricii de gips-carton de la Turceni că localnicii din zonă şi nu numai îşi fac calcule să prindă un loc de muncă în această unitate. Nu mai puţin de 600 de cereri de angajare au fost depuse la primărie, deşi autorităţile locale n-au niciun cuvânt de spus în privinţa selecţiei personalului. Totodată, cei de la Siniat, societatea care a investit zeci de milioane de euro în această afacere, spun că fabrica nu va avea mai mult de 100 de angajaţi pentru care vor organiza propria selecţie de personal. Totuşi, vor lua în calcul şi CV-urile depuse deja la sediul primăriei Turceni.

Se lucrează intens la construcţia fabricii care va produce la Turceni plăci de gips-carton. Conform graficului de lucrări, clădirile vor fi ridicate până la sfârşitul anului după care se va proceda la dotarea acestora cu utilaje specifice. Responsabilii de la Siniat spun însă că fabrica va fi pusă în funcţiune de la mijlocul anului viitor. Această investiţie vine ca o mană cerească pentru cetăţenii din zonă, mai ales că peste 1000 din locuitorii ai oraşului Turceni nu au în prezent un loc de muncă stabil. Aşa se face că nu puţini sunt cei care speră să fie angajaţi în cadrul fabricii. Câteva sute de cetăţeni din zona Turceni au depus CV-urile la primărie. “A apărut un zvon în Turceni că primesc cereri de angajare pentru Siniat. Am vreo 600 de cereri, 90% sunt din zona noastră. Oamenii au înţeles greşit dar când apucă să vină unul şi i-a primit-o secretara că nu ştie, nu poţi să-i refuzi şi pe ceilalţi. Eu nu am nicio putere,. Am vorbit doar cu cei de la Siniat să angajeze doar oameni din zonă. Nu fac eu angajări”, a spus Dumitru Gâlceavă, primarul oraşului Turceni.

Angajaţii vor fi trimişi la instruiri

Conform reprezentanţilor societăţii Siniat, la fabrica de gisp-carton vor fi angajate câteva zeci de persoane pe diverse meserii, iar selecţia personalului se va face după publicarea unor anunţuri proprii. “Noi vom avea procedură de recrutare cu firme specializate care se vor ocupa de acest aspect. CV-urile se vor depune la iniţiativa noastră. La fabrică vor fi sub 100 de angajaţi, dar nu e nicio garanţie că vor fi toţi din zonă. Vom angaja şi cadre şi muncitori, este o fabrică unde toţi oamenii care vor lucra vor beneficia de un training special, pentru că nu există şcoală de operator de gips-carton în România. Vom avea oameni calificaţi, electricieni, mecanici, electromecanici şi ingineri, cam toată gama, pe care îi vom forma pe job-urile respective”, a declarat Gheorghe Budrugeac, directorul proiectului.

Cursurile de formare profesională vor fi organizate fie în capitală, acolo unde societatea Siniat are o altă fabrică de acest gen, fie în străinătate. 

Contractul cu CEO, semnat din 2008

Investiţia belgienilor de la Siniat se ridică la circa 50 de milioane de euro, materia primă, rigipsul, fiind procurată de la Termocentrala din Turceni. Complexul Energetic Oltenia a semnat deja un contract pentru livrarea materiei prime. “Noi am început deja să luăm materie primă, pe care o avem stocată aici, pe platformele noastre. Este un contract încheiat cu Complexul Energetic Oltenia din 2008. O parte din gips îl folosim şi la fabrica din capitală. Este un gips foarte bun, de o puritate foarte mare, mult mai mare decât gipsul natural”, a mai spus reprezentantul societăţii Siniat.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: