Zăpada Babelor, bucuria turiștilor la Rânca!

Ninsorile au revenit ieri în anumite zone din țară, arătând încă o dată că vechea vorbă populară despre Zăpada Babelor, alături de cea a Mieilor, nu sunt doar niște simple cuvinte perimate în timp. La Rânca drumarii au lucrat din greu cu mai multe utilaje pentru a menține drumul spre stațiune deschis circulației, omătul așternut în zonă depășind 30 de centimetri, lucru care, evident, îi bucură pe turiștii veniți în stațiune.

Pe drumul spre Rânca a nins încă de luni noaptea, iar ieri dimineață stratul de omăt era de 10 cm, în câteva ore cantitatea așternută până spre stațiune dublându-se și chiar triplându-se. În zona releului de televiziune de la Cerbu nămeții erau deja vizibili, iar drumarii au trebuit să intervină cu cinci utilaje pentru a menține carosabilul deschis circulației. „Am intervenit la timp pentru a asigura fluența traficului și, așa cum am discutat și cu domnul director general, dacă va fi cazul, vom face o coborâre a turiștilor din stațiune în coloană. Să sperăm că nu ajungem până acolo pentru că, totuși, e o zăpada căzută de Babe, deși, la cum arată stratul, au fost cam supărate zilele acestea. E munte însă, astea sunt condițiile și ne bucurăm și noi alături de turiști pentru condițiile deosebite din stațiune”, spune Ion Tudor.

Bucuria turiștilor

Drumarii gorjeni au în administrare și drumuri care duc spre muntele Godeanu, dar și în Parâng, spre Obârșa Lotrului, zone în care, de asemenea, ieri a nins destul de mult, și acolo fiind mobilizate utilaje de intervenție. La Rânca însă s-a muncit cel mai mult, inclusiv pe pârtia principală, unde administratorul a pus ratracul la treabă și a bătătorit zăpada pentru turiștii care deja au început să-i treacă pragul. „Am venit aici pentru câteva zile tocmai de la Galați și vă spun că nu ne așteptam să avem parte de atâta zăpadă. E full de zăpadă, e perfect și pentru schiuri și pentru snowboard, așa cum nu a fost nici de Crăciun. Am fost și atunci aici și atunci nu am prins zăpadă. Acum, în schimb, e superb”, a spus gălățeanca.

Prognozele meteo nu exclud ninsorile și pentru următoarele zile în zona de munte, utilajele de deszăpezire urmând să intervină pe drumul dintre Rânca și Novaci ori de câte ori va fi nevoie, mai ales că de mâine încolo sunt așteptați în stațiune și iubitorii sporturilor albe.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: