Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Turişti din Franţa cazaţi la familii din Crasna

O delegaţie din Franţa, condusă de Jean Louis Batiot, primarul localităţii Saint-Florent des Bois, se află de ieri în comuna Crasna. Între cele două localităţi există relaţii de colaborare încă din anul 2002. Anual, gorjenii din Crasna sunt oaspeţii francezilor, iar apoi turiştii străini sunt găzduiţi de ei. Francezii au vizitat fabrica de ciocolată, centrul de informare turistică şi mănăstirea din Crasna. Francezii vor rămâne până duminică în Gorj, după care vor efectua un circuit de câteva zile prin ţară.

Comuna Crasna este înfrăţită oficial cu localitatea Saint Florent des Bois, din regiunea Vandeea, din anul 2010, însă relaţiile de colaborare există încă de aproximativ 13 ani. Francezii au fost întâmpinaţi ieri, într-un cadru festiv, de către autorităţile locale din Crasna. „Avem în comuna noastră o delegaţie din Saint Florent des Bois, un grup format din 23 de persoane, angajaţi din cadrul primăriei şi localnici din zona respectivă. Aceştia sunt găzduiţi de familiile din Crasna, care la rândul lor au mers ori vor merge în Franţa. Este un schimb de experienţă care ne onorează. Francezii au venit însoţiţi chiar de primarul localităţii, domnul Jean Louis Batiot”, a declarat Aurel Vamvu, primarul comunei Crasna.

2015_08_19_11_20_08

În programul francezilor au fost incluse atât vizite la obiectivele din zonă, cât şi în împrejurimi. Ieri, aceştia au vizitat fabrica de ciocolată, centrul de informare turistică şi mănăstirea din Crasna. De asemenea, au văzut modul în care funcţionează staţia de epurare din comună. Pentru aceste zile, oaspeţii gorjenilor din Crasna şi-au programat vizite la Sibiu, Vâlcea şi Târgu Jiu. „Joi vom vizita Sibiul. Vineri vom merge la Salina Ocnele Mari, la Ceramica Horezu şi la Mănăstirea dintr-un lemn  din Vâlcea. Sâmbătă, vom veni la Târgu Jiu. Vom vizita operele lui Constantin Brâncuşi, Muzeul Judeţean şi Muzeul Satului de la Curtişoara. Duminică este o zi pe care o vom petrece în familie, adică împreună cu familiile care i-au găzduit. Seara vom avea o cină festivă. Oaspeţii noştri vor pleca luni dimineaţă, însă vor mai rămâne câteva zile prin ţară”, a declarat Irina Niţescu, preşedintele Asociaţiei Crasna şi Europa.

Vizualizări: 201

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: