Drum judeţean din Gorj, închis timp de două luni

Consiliul Judeţean Gorj închide circulaţia rutieră pe drumul judeţean DJ 672, între localităţile Tismana - Topeşti - Vâlcele - Boroşteni - Peştişani, în perioada 24 august-1 noiembrie, pentru a urgenta lucrările de modernizare. Este vorba de un drum modernizat cu fonduri europene care ar fi trebuit să fie gata pe 16 iulie 2015, constructor fiind Întreprinderea de Drumuri şi Poduri, care aparţine CJ Gorj. Pentru această întârziere, Consiliul Judeţean riscă să dea înapoi banii europeni, contribuţia UE fiind de 60 de milioane de lei, conform panoului de şantier.

Gestionarea proastă a fondurilor europene l-ar putea costa scump pe şeful Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu. Consiliul Judeţean închide, până în noiembrie, drumul judeţean DJ 672, circulaţia fiind deviată pe drumul naţional DN 67D  Peştişani - Tismana. Problema este că instituţia trebuie să termine lucrarea până pe 15 noiembrie, altfel riscă să dea înapoi banii europeni. Până atunci, IDP SA are de asfaltat 11 km de drum, de făcut şanţuri, 61 de podeţe şi 13 poduri în câteva luni. S-a ajuns aici pentru că mai multe firme care făceau parte din consorţiul care a câştigat licitaţia au renunţat la contract.

Modernizarea celor 43 de kilometri de drum a fost câştigată de IDP Gorj, SC Shelter Construct SRL, SC Imob Lux Construct SRL, Impresa Ferrara SNC, DI Angela şi Rossella Ferrara. Shelter Construct, firma omului de afaceri Alin Ionescu, ar fi trebuit să modernizeze 40% din drum. Acesta a intrat în vizorul oamenilor legii, anul trecut fiind reţinut de DNA, iar la scurt timp s-a retras din asociere. La fel au făcut şi alte firme, astfel încât lucrarea trebuie finalizată acum doar de IDP.

Dacă pe 16 noiembrie nu va fi gata drumul, Consiliul Judeţean va trebui să plătească lucrările din fonduri proprii pentru că Uniunea Europeană va retrage banii. Bugetul preconizat pentru lucrările de modernizare a fost de peste 60 de milioane de lei, dar în urma licitaţiei s-a ajuns ca această lucrare să fie făcută pe 36 de milioane de lei. Consiliul Judeţean încearcă să găsească alte firme care să ajute la finalizarea lucrării, dar nu prea se înghesuie nimeni pentru că preţul este foarte mic.

Vizualizări: 182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: