Turişti din toate colţurile ţării, la Nedeia de la Polovragi

Turişti din diferite colţuri ale ţării au venit, de Sfântul Ilie, la Nedeia de la Polovragi. Autorităţile locale s-au declarat mulţumite de numărul mare al participanţilor la manifestări, iar turiştii s-au arătat foarte încântaţi de faptul că, la Polovragi, se păstrează cu sfinţenie tradiţiile zonei. Ca în fiecare an, atracţiile manifestărilor le-au constituit paradele caiilor şi ale portului popular. 

Nedeia de la Polovragi s-a dovedit a fi o reuşită şi în acest an. Sute de comercianţi cu articole de îmbrăcăminte, încălţăminte, haine din piele, blănuri, termopane, gablonţuri, produse artizanale, dulciuri, dar şi tarabe cu mici şi bere au fost venit în târgul de la Polovragi. Toate acestea au fost mai puţin atractive pentru turişti din momentul în care au fost anunţate paradele caiilor şi ale portului popular. Cele mai frumoase exemplare de cai din Polovragi au defilat prin faţa spectatorilor, stârnind ropote de aplauze. Nici copiii nu s-au lăsat mai prejos, parada portului popular impresionând ca de fiecare dată prin diversitatea costumelor purtate de participanţi. „Nedeia de la Polovragi este o tradiţie a zonei, veche de sute de ani, care va continua alte sute de ani. Tradiţiile au trăit şi vor trăi în Polovragi atât timp cât timp va exista această comunitate de ciobani. Aţi văzut copilaşii care au venit în parade, dansurile şi cântecele lor, ei conving pe toată lumea că are cine să ne ducă mai departe tradiţia”, a spus cu mândrie Gheorghe Epure, primarul comunei Polovragi. La acţiuni a participat şi fostul edil local, Ştefan Făsuescu. Acesta s-a declarat mulţumit de modul în care s-au organizat manifestările. „Sunt foarte mulţumit de organizare, domnul primar actual s-a implicat foarte mult în organizarea bâlciului. Totul se desfăşoară ca la carte, este cu adevărat o atmosferă de sărbătoare aici, la Polovragi”, a declarat Ştefan Făsuescu.

Turist: Polovragi e o zonă deosebită

Turiştii s-au arătat încântaţi de manifestările care se organizează la Polovragi, de Sfântul Ilie. Unii spun că vin, la Polovragi, an de an, de la sute de kilometri distanţă tocmai pentru a revedea tradiţiile zonei. „Este foarte frumos, de la an la an parcă renaşte acest bâlci. Eu sunt din Olt şi vin la Nedeia de Polovragi în fiecare an. Sunt mulţi comercianţi, sunt spectacole ale ansamblurilor din toate zonele ţări. Şi la noi se organizează multe târguri, dar nu de talia acesta”, a declarat un turist din Olt. Cei mai mulţi turiştii şi-au propus să rămână mai multe zile la Polovragi pentru a vizita mănăstirile şi peşterile din zonă. „Este o atmosferă foarte plăcută, la Polovragi. Vin special de la Constanţa pentru acest târg. Cred că vin la Nedeia de la Polovragi de mai bine de 20 de ani. Este o zonă plină de tradiţie şi cu oameni ospitalieri, ceea ce rar găsesşti în ţara noastră. Vom mai rămâne câteva zile ca să vizităm şi împrejurimile”, a spus un turist din Constanţa.

Galerie foto









Vizualizări: 3,105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: