Îmbulzeală la Casa de Pensii pentru biletele de tratament

Zeci de pensionari au luat cu asalt Casa de Pensii Gorj. Bătrânii au mers marţi, cu noaptea în cap, la unitate în speranţa că vor primi un bilet de tratament la staţiunile din ţară. Numai că pentru unele stațiuni au fost mai multe solicitări decât locuri disponibile. Astfel, unii pensionari au mers degeaba.

Fiecare dintre pensionarii prezenţi la sediul Casei de Pensii Gorj spera să primească un bilet în staţiunea pentru care a optat. De această dată au fost repartizate biletele cu plecare spre sfârşitul lunii, care au fost returnate de solicitanţi sau suplimentate de la București. 109 bilete au fost disponibile în această tranşă pentru stațiunile: Herculane, Călimănești, Căciulata, Amara, Bala, Buziaș, Covasna, Felix, Geoagiu, Govora, Moneasa, Olănești, Vatra Dornei. "Sunt pensionară din 1998, nu am luat niciodată bilet prin Casa de Pensii, numai prin agenţii. Am pensia mare și nu primesc. Am lucrat în agricultură, inginer agronom. Aș vrea să merg la Olănești, e bătălia mare. Nu cred că prind vreun loc, nici n-au vrut să-mi mai ia cuponul", a spus Angelica Coica din Bîlteni.

Oamenii optează pentru stațiuni în funcție de bolile pe care vor să și le trateze sau le aleg pe cele mai renumite. "Vreau să merg la Govora. Sunt mai multe solicitări decât locuri pe anumite stațiuni. Am prins deja, am dat cuponul. Aștept să-l plătesc. Am fost și anul trecut. Eu am reumatism, dacă am lucrat în carieră, la Tismana I. Am lucrat pe excavatorul cel mare, brigadier. Am umblat numai în cizme de cauciuc", a spus Petre Cornoiu în vârstă de 75 de ani, din Telești.

Biletele de tratament se distribuie după anumite criterii. "Este ziua de redistribuire a biletelor din seria 11, cu plecări în 24-26 iulie. Biletele rămase nevândute plus suplimentări primite sunt 109. Acolo unde numărul de bilete este mai mic decât numărul de solicitanți facem punctaj exact cum se face și prin repartiția inițială: dacă omul a mai fost sau nu în stațiune în ultimii doi ani, cu cât pensia este mai mică cu atât e în avantaj. Au prioritate cei pensionați pe caz de invaliditate", a explicat Daniel Diaconescu, consilier superior Casa de Pensii Gorj

De această dată, cele mai solicitate stațiuni au fost Herculane, Bala și Olănești.

Galerie foto




Vizualizări: 310

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: