Jiul mănâncă din mal

Ploile abundente din ultima perioadă au umplut cele două baraje din Târgu Jiu. După golirea acestora au rămas foarte mulţi peşti morţi şi o mare cantitate de deşeuri. Situaţia este cu atât mai gravă cu cât Jiul a început să erodeze malul. Singura soluţie găsită de autorităţile locale este aceea de a consolida malul cu bolovani de râu.

 Ploile abundente din week-end au creat neplăceri autorităţilor locale de la Târgu Jiu. Cea mai mare problemă a fost creată odată cu deversarea celor două baraje de pe Jiu. „Au fost probleme ca-n orice comunitate. La Târgu Jiu, am avut un incident cu un pom căzut pe două maşini, în rest au fost inundaţii care se întâmplă atunci când plouă. S-a mai întâmplat un incident cu deversarea celor două baraje şi pe acest fond al deversării au apărut oarecare probleme în zona CET”, a declarat Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu Jiu.

Golirea barajelor a creat un adevărat dezastru piscicol, foarte mulţi pescari profitând de situaţie pentru a aduna peştii morţi de prin nămol. Cea mai gravă problema este, însă, că Jiul a început să erodeze malul, în momentul în care s-a dat drumul la debit. „Toate râurile au venit cu un debit mare. Nu s-au înregistrat pagube deosebite, însă au fost afectate câteva drumuri săteşti, câteva locuinţe inundate, a fost o inundaţie la mall, dar situaţia a fost sub control. Au fost probleme pe Jiu, dar noi am luat deja legătura cu SGA şi se va acţiona, cel târziu marţi, pentru consolidarea malului cu bolovani mari de râu”, a declarat Gheorghe Paraschivu, prefectul judeţului Gorj. Pericolul de pe Jiu este semnalat de mai mulţi ani, însă Hidroelectrica nu a făcut nimic pentru decolmatarea barajelor.

Vizualizări: 662

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: