Turneul Australian Open riscă să fie anulat sau amânat

Din cauza incendiilor catastrofale din Australia turneul  de tenis Australian Open riscă să fie anulat sau amânat. Marea problemă din Melbourne, locul unde ar trebui să aibă loc primul turneu de Mare Șlem al anului, este aceea că aerul este greu de respirat din cauza fumului.

Australian Open, primul turneu de Mare Șlem al anului, riscă să fie anulat din cauza incendiilor catastrofale din Australia. Din cauza incendiilor fără precedent din Australia, aerul din Melbourne este greu de respirat, indexul calității a atins luni valoarea 138,8, poluarea fiind de 7 ori mai mare decât cea normală, ceea ce duce la îngrijorări din partea participanţilor la competiţie şi a spectatorilor.

Calificările competiției de la Antipozi sunt programate să înceapă pe 13 ianuarie dar, conform presei internaționale, startul lor poate fi amânat, condițiile actuale fiind considerate un pericol pentru sportivi.

În ciuda semnalelor îngrijorătoare, Craig Tiley, președintele Tennis Australia, e optimist  şi crede că situaţia se va remedia: „Facem demersuri fără precedent, analizăm tot ce mișcă, monitorizăm constant calitatea aerului. Avem logistica necesară pentru a asigura sănătatea și siguranța jucătorilor, staff-ului și a fanilor. Nu luăm în calcul amânarea”.

Turneul de la Australian Open a mai fost anulat doar în două perioade, între 1916-1918, perioada primului război mondial, și între 1941-1045, perioada celui de-al doilea război mondial.

Vizualizări: 679

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: