UATAA iese din insolvență, dar problemele rămân

Finalul lunii aprilie vine cu emoții pentru Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă Motru. Societatea va ieși din insolvență și nu are bani să cumpere nici măcar certificatele de carbon ori datoriile către stat și furnizori. Numai către bugetul de stat, societatea trebuie să achite peste un milion de lei.

Primarul din Motru, Cosmin Morega, susține că nu știe de unde va face rost de bani pentru ca UATAA să funcționeze cum trebuie mai ales că, din 21 aprilie, va ieși din insolvență. Nici certificate de dioxid de carbon n-a cumpărat societatea vreunul. Și asta tot din lipsă de bani.

„În decembrie, când am depus solicitare pentru 100 de miliarde (n.r. - lei vechi), am primit doar 50 de miliarde. Atunci, certificatele de carbon erau 25-26 de euro. Acum depășesc 43 de euro. Trebuie să cumpărăm 47 de mii de certificate. Din câte cunosc, nu s-a achiziționat niciunul. Pe 21 aprilie, această societate va ieși din insolvență. Va trebui să funcționeze ca societate normală, o societate care deja are agățată de gât o piatră foarte mare, aceste certificate, datorii către bugetul de stat eșalonate pe câteva luni, undeva la 12-13 miliarde, multe alte plăți restante către furnizori”, a declarat primarul din Motru, Cosmin Morega.

În această perioadă, ar trebui să fie reparate conductele vechi și cu probleme, dar UATAA nu are vreun ban prevăzut pentru aceste reparații. Până și salariile celor peste 150 de angajați sunt puse în pericol. „Vine perioada de vară, vin și reparațiile pentru a putea furniza apa caldă în următoarea perioadă. Toate aceste reparații implică costuri suplimentare, pe lângă fondul de salarii, sunt 150 și ceva de persoane care își desfășoară activitatea aici”, a mai spus Morega, la Accent TV.

Vizualizări: 1,706

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: