UATAA Motru, delapidată de jurist. Ce a păţit angajatul!

Un angajat al Uzinei de Agent Termic și Alimentare cu Apă (UATAA) Motru este cercetat pentru delapidare, după ce și-a însușit, vreme de mai bine de un an, sume necuvenite din vistieria unității. Daniel Petcu era jurist în cadrul uzinei, iar neregulile au fost constatate abia acum o lună. Bărbatul de 35 de ani și-a depus demisia.

Juristul Daniel Petcu și-a însuşit fără drept, în perioada ianuarie 2016 până în prezent, suma de 11.600 de lei. În fapt, acesta reprezenta UATAA Motru, ca jurist, în diverse litigii în instanță, și lua bani din casierie, chipurile, pentru expertize, însă nu a făcut dovada efectuării acestor plăți către experți. După acest scandal, Daniel Petcu a rămas fără serviciu. Administratorul special al UATAA Motru, Eugen Corcoață, spune că bărbatul și-a recunoscut fapta și a garantat că va înapoia unității întreaga sumă de bani. „Este vorba de juristul care se ocupă de acțiunile în instanță, care are dreptul și cere bani, pentru că așa se motivează o hotărâre judecătorească. Trebuie expertiză, cheltuieli. A ieșit lipsă. Nu a justificat banii luați, în totalitate. A recunoscut. Urmăm calea legală. I-am imputat sumele, să vedem dacă vor mai fi diferențe. I-am cerut demisia, și-a depus-o. Vom urma calea legală pentru recuperare, i-am făcut decizie de imputare”, a declarat Eugen Corcoață, administratorul special al UATAA Motru.

„E regretabil”

Polițiștii din Motru au întocmit pe numele bărbatului un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de delapidare, Daniel Petcu fiind anchetat în stare de libertate. Conducerea UATAA spune că nu înțelege de ce abia acum responsabilii de la serviciul de Contabilitate au sesizat aceste nereguli. „Regret că din ce se vede în referat și în toate situațiile financiare întocmite, e de ceva timp. Abia acum Contabilitatea s-a sesizat și a văzut. Nu e de ieri, ci din ianuarie 2016 până în martie 2017. Am dispus un audit intern. Este regretabil, este pentru prima dată când se întâmplă așa ceva”, a mai spus Eugen Corcoață. 

Vizualizări: 10,155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: