UCB a pierdut locuri bugetate la Inginerie

Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu a pierdut în acest an academic un număr de 18 locuri bugetate. Este vorba de locuri alocate la Facultatea de Inginerie, unde finanțarea este destul de mare. „Sunt într-adevăr pierdute și sporesc deficitul financiar al universității. Este o problemă de istorie recentă, pentru că politica de distribuire a locurilor bugetate inițial avea un criteriu pozitiv, să alocăm mai multe locuri acolo unde valoarea per student este mai mare, Ingineria fiind unul dintre domeniile unde locurile sunt mai bine bugetate”, a declarat Adrian Gorun, președintele Senatului UCB.   

Conform conducerii universității, locurile bugetate nu au putut fi ocupate și nici redistribuite la alte facultăți. În plus, tinerii care sunt la studii cu taxă nu au voie să ocupe un loc bugetat, dacă prima facultate pe care au urmat-o a fost la fără taxă. „Pe parcursul a 2-3 ani, la Inginerie, pentru că admiterea indica o cifră bunicică, se înscriau mulţi, după care se retrăgeau. Se pierdeau locurile la anul I și le-au redistribuit pe verticală, pe anul al II-lea, al III-lea, al IV-lea, până în momentul în care numărul studenților bugetați a depășit cu mult numărul studenților cu taxă și nu au mai putut fi redistribuite locurile la Inginerie. Fenomenul s-a produs în urmă cu un an”, a explicat președintele Senatului UCB.

Cele 18 locuri sunt pierdute pe finanțare în anul universitar 2017-2018, însă vor putea fi recuperate în anul academic viitor. Un loc bugetat este finanțat din bugetul de stat cu sume cuprinse între 2.500 și 3.800 de lei.

Vizualizări: 813

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: