O săptămână fără apă? Primar: Avem în bazine

Compania de Apă Oltenia SA a anunţat că întrerupe timp de o săptămână, până pe 13 noiembrie, alimentarea cu apă potabilă în localităţile de pe traseul conductei de transport Izvarna-Craiova, pentru a remedia o avarie produsă în localitatea Vîrţ. Localităţile Tismana, Godineşti, Câlnic, Teleşti, Vârţ - Rovinari, Bâlteni, Plopşoru, Brăneşti şi Ţânţăreni urmau să rămână fără apă, conform notificării Companiei de Apă Oltenia.

Autorităţile locale din Godineşti spun că nu au probleme cu apa, deoarece localnicii sunt branşaţi la reţeaua CE Oltenia. „Noi nu suntem legaţi de conducta dumnealor. La noi a fost o avarie pe linia Complexului, au remediat în Pârău de Vale şi marţi, tot aşa, timp de 2 ore se va opri în Godineşti, dar nu este legat de conducta de apă de la Craiova. Nu suntem afectaţi de această situaţie”, a declarat Aurariu Coman, primarul comunei Godineşti.

Probleme nu vor fi nici la Bîlteni, crede primarul Vasile Vlăduleanu, care se bazează pe apa stocată în bazine, dar şi pe faptul că în perioada rece, localnicii nu consumă multă apă. „Nu am probleme cu apa, am ceva rezerve. Ei iau decizii să oprească mai multe zile, dar lucrarea durează mai puţin. Înmagazinăm apa şi în bazine, sunt pline şi ne ajunge trei zile. Depinde şi de consumul oamenilor, dar nu mai au nevoie de apă cum au vara. La mine nu cred că va fi o mare problemă. Mai au oamenii şi fântâni”, a explicat primarul comunei Bîlteni.

Vizualizări: 1,526

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: