Şefii direcţi ai proxenetului de la Roşiuţa, aproape şomeri!

Cei puțin trei dintre șefii pe care Aristică Benoni Bejinaru îi avea la cariera Roșiuța riscă să fie șomeri, în câteva zile ei urmând să afle oficial acest lucru, după ce Corpul de Control al Complexului Energetic Oltenia a fost trimis acolo pentru a face verificări cât mai rapide. Anchetatorii trimiși acolo de Laurențiu Ciurel vor să afle și de ce șeful lor a aflat de acest caz doar după ce procurorii DIICOT au intrat pe fir, faptele de proxenetism durând de patru ani, timp în care toată lumea a închis ochii.

După ce ani de zile s-au bucurat de plăcerile oferite de fetele care le erau vârâte în pat sau în birou de Beni, așa cum îi ziceau apropiații lui Benoni Bejinaru, șefii acestuia riscă să plătească acum cu locul de muncă pentru că au închis ochii la prostiile făcute de acesta. Pontat prezent la locul de muncă și prezent, de fapt, pe litoral, unde obliga fete, inclusiv minore, să se prostitueze, după ce eventual treceau de „controlul” șefilor de la Roșiuța, Bejinaru și-a băgat șefii în belele, toți fiind luați acum la întrebări de Corpul de Control al Complexului Energetic Oltenia. Compania energetică a anunțat ieri că a demarat o anchetă internă în urma căreia speră să îi găsească pe vinovați.

„Conducerea CE Oltenia  a dispus verificarea imediată a activității salariatului Aristică Benoni Bejinaru, de către Corpul de Control  al companiei, concluziile verificării și măsurile disciplinare aplicate salariaților implicați urmând a fi publicate pe site-ul societății. Contractul individual de muncă al angajatului Aristică Benoni Bejinaru a fost suspendat pe o perioada de 30 de zile calendaristice, după această perioadă fiind îndeplinite procedurile de concediere, conform prevederilor Codului Muncii”, a precizat compania energetică.

Patru ani de proxenetism

În timp ce managerul privat Laurențiu Ciurel preferă să facă declarații doar jurnaliștilor care adoptă un ton mai blând față de unitatea pe care o conduce, Complexul Energetic Oltenia trebuie să facă față acestui nou scandal, pe lângă vânzările slabe de energie compania având probleme cu furtul de fier vechi, cu cel de cărbune, cu licitațiile la transportul pe calea ferată, cu protecția angajaților și, mai nou, cu proxenetismul și traficul de minori… Povestea de la Roșiuța există din 2010, timp în care pe acolo și nu numai s-au perindat mai mulți șefi, Benoni Bejinaru fiind trimis vară de vară pe litoral, cu bilete de odihnă decontate de CEO, individul ocupându-se la mare de plasarea fetelor în brațele turiștilor dornici de aventuri scurte.

Cei care îl cunosc, pentru că la Roșiuța mulți dintre ortacii adevărați spun că nu l-au prea văzut la față pe Bejinaru, știu că acesta beneficia nu doar de bilete gratuite pe litoral, de pontare fictivă la locul de muncă, ci și de mașini de teren cu care șefii minei se puteau deplasa oriunde. Bonurile de combustibil nu erau o problemă pentru acesta, cariera de la Roșiuța părând a fi semi-privatizată de proxenetul care îi avea la mână pe șefii săi. Ciurel așteaptă acum ca membrii Corpului de Control să îi prezinte o listă cu nume și prenume de șefi de la Roșiuța pentru a-i sancționa inclusiv cu desfacerea contractului individual de muncă, dar și pentru a le imputa salariile primite pe nedrept în ultimii ani.

Scump la vedere

La Roșiuța puțini sunt minerii care l-au văzut la muncă pe colegul lor lăcătușul mecanic Benoni Bejinaru, însă mai toți știu că acesta avea pile la șefi și nu trecea pe la serviciu cu săptămânile. Nici nu avea cum atâta timp cât omul era ocupat pe litoral, mai ales acum în plin sezon. Cei care îl știu spun că Beni a fost plimbat la diferite locuri de muncă pe la Roșiuța tocmai ca să nu i se observe prea mult timp lipsa, „transferurile” de la o secție la alta fiind o găselniță și pentru alți angajați care lucrează mai mult pe la casele șefilor, decât la unitatea care le plătește un salariu.

De altfel, printre ortaci există o povestioară legată de Bejinaru, în încercarea de a fi plasat la un loc de muncă unul dintre cei care ar fi trebuit să îi fie șefi i-a spus că acolo nu mai e loc și pentru el întrucât postul de „trântor” era deja ocupat de cel care îi vorbea. Bejinaru și-a rezolvat însă repede problema, asta până au intrat pe fir mascații, care, dacă ar mai fi lăsat lucrurile să evolueze de la sine, i-ar fi permis poate lui Bejinaru să iasă la pensie chiar și anticipat și șefii de la Târgu Jiu tot nu ar fi știut vreodată de absențele acestuia… deși procesul de restructurare a personalului viza tocmai rentabilizarea unității.

ARESTAŢI

Aristică Benoni Bejinaru din Motru şi Casian Muja Bejat din Glogova au fost arestaţi preventiv, fiind suspectaţi de proxenetism, activitate pe care o practică din 2010. În atenţia procurorilor este şi un complice al acestora, Emil Dăogaru. Bejinaru a fost pontat ani de zile pe postul de lăcătuş la Cariera Roşiuţa, dar el se ocupa de proxenetism. De serviciile fetelor exploatate de aceştia se bucurau şi şefi din CE Oltenia, dar deocamdată nu se cunosc numele lor.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: