Bălăceanu candidează la șefia departamentului Rovinari

Competiție strânsă la Sindicatul Mine Energie Rovinari (SMER) care, deși a fost înființat acum o lună, are deja în componența sa mai multe grupuri de lideri, fiecare cu interesul său. Competiția este însă pentru Departamentul UMC Rovinari, care are peste 1500 de membri. Pentru acest departament va candida și Gabriel Bălăceanu.

La alegerile care au loc pe 19 august și pe 22 august pentru cele patru departamente, SE Rovinari, UMC Rovinari, Peșteana și Roșia, dar și pentru alegerea unor lideri de grupă sindicală, vor participa circa 3.000 de persoane. Cel puțin asta susține președintele SMER, Gabriel Căldărușe. El nu va avea emoții la aceste alegeri pentru că funcţia de președinte nu este pusă în discuţie. S-au înscris în competiție 182 de persoane. „La ora 16 (n.red- vineri) s-a închis perioada de depunere a cererilor. Sunt 182 de oameni care au depus cereri pentru a ocupa funcţii în cadrul Sindicatului Mine Energie Rovinari. Patru şefi de departament și lideri de grupă şi grupe sindicale”, a declarat acesta. Concurență pare să fie la Departamentul UMC Rovinari. Din primele informații, pentru şefia acestui departament, care are cei mai mulți membri, peste 1500, participă patru persoane. Printre acestea se află și Gabriel Bălăceanu, fost lider la Tismana, coleg cu Gabriel Căldărușe. De asemenea, printre candidați este și Nicolae Pavel, lider la Pinoasa.

Cei trei muschetari

Cei trei - Gabriel Căldărușe, Gabriel Bălăceanu și Nicolae Pavel - au fost cei care au început atacul asupra Federației Naționale Mine Energie. Primii doi au făcut-o prin aparițiile publice, dar Pavel este cel care a avut curaj să strângă semnături pentru demiterea liderului de la Pinoasa. Toți acești trei lideri s-au bazat mai mult pe susținerea administrației CE Oltenia, decât pe a minerilor. Chiar Pavel confirma acum câteva săptămâni la un post local de televiziune că adeziunile la SMER au fost făcute de conducătorii de formații de lucru. Acum, el îl acuză pe Căldărușe că este ca liderii din FNME. Pentru aceeași funcție în sindicat mai candidează Ion Morie și Sorin Trăncău.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: