Ucraina propune, în premieră, un acord pentru protejarea limbii române

Preşedintele Volodomir Zelenski a anunțat că vrea să încheie acorduri cu țările vecine pentru a le proteja cultura și limba cetățenilor minoritari.

Liderul de la Kiev a declarat că intenția sa vizează toate ţările vecine care au o minoritate etnică în Ucraina, fiind prima dată când țara condusă de Zelenski vine cu o asemenea abordare.

”Din respect pentru limbile popoarelor vecine, mă interesează un asemenea acord, vreau să-l semnez cu toate ţările vecine. Mă interesează Rusia, Ungaria, Polonia, România şi aşa mai departe. Avem foarte multe probleme de ordin istoric, avem multe minorităţi, naţionalităţi şi acest acord va fi suficient pentru respectarea acestor limbi în interiorul ţării noastre”, a declarat Zelenski în cadrul unui interviu cu jurnalişti independenţi din Rusia.

Interviul video a fost postat integral pe canalul Telegram al lui Zelenski, în condițiile în care Rusia încearcă să îl cenzureze. Duminică, organismul de supraveghere a mass-media din Moscova, Roskomnadzor, a emis o declaraţie prin care avertizează instituţiile de presă ruseşti să nu îl retransmită și să nu îl distribuie.

Vizualizări: 926

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: