Udrea şi Ariton, dosar penal pentru banii de la Turceni şi Rovinari. Percheziţii la casa unui gorjean!

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kövesi, a cerut aviz de la Camera Deputaților şi Senat pentru începerea urmăririi penale față de Elena Udrea, fost ministru la Dezvoltare Regională şi Turism, şi Ion Ariton, fost ministru al Economiei. Ei vor fi urmăriţi penal pentru finanţarea Galei Bute. 


Este vorba despre contractul atribuit în 2011 de Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, în valoare de 10.175.168,44 lei, prin care S.C. Europlus Computers S.R.L., trebuia să presteze servicii de promovare a României în cadrul evenimentelor desfășurate cu ocazia organizării Galei Internaționale de Box profesionist de către Federația Română de Box.. Metoda de atribuire a contractului a fost negocierea fără publicarea unui anunț de participare, iar suma urma să fie rambursată din fonduri europene.

În acelaşi timp, fostul ministru al Economiei, Ion Ariton, i-ar fi determinat pe reprezentanții a 10 companii de stat aflate în subordinea sa (Hidroelectrica S.A., Transelectrica S.A., Nuclearelectrica S.A., S.N.T.G.N. Transgaz S.A., Complexul Energetic Turceni S.A., Complexul Energetic Rovinari S.A., S.N.G.N. Romgaz S.A., Oil Terminal S.A., IAR Ghimbav S.A. și Societatea Națională a Apelor Minerale S.A.) să sponsorizeze, cu suma totală de 1.742.830 lei, organizarea galei internaționale de box profesionist.

În acest context, suma totală de 1.742.830 RON care ar fi făcut obiectul sponsorizărilor constituie prejudiciu pentru companiile menționate. 

 

BANI

Percheziţii în acest dosar au loc la acest moment şi în Gorj, la patronul unei firme din Gorj, Nicolae Isar. Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, firma acestuia, care asigură servicii de dirigenţie de şantier, ar fi dat bani la „Gala Bute“. Şi companiile energetice din Gorj au sponsorizat Gala Bute cu zeci de mii de euro.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: