UEF Motru, executată silit

Unitatea de Execuţie şi Foraje (UEF) Motru se află în procedura de executare silită, din cauza datoriilor pe care le înregistrează la bugetul de stat. Conducerea unităţii susţine că a ajuns în această situaţie din cauza datoriilor pe care le are de recuperat de la beneficiarii serviciilor prestate, printre care şi primăria Motru.

Pentru o datorie de 16 miliarde de lei la bugetul de stat, Unitatea de Execuţie şi Foraje Motru se regăseşte în faza de sechestru şi popriri. Directorul unităţii, conservatorul şef, Ilie Petrescu, explică faptul că se află în această situaţie din cauza faptului că nu şi-au încasat banii pe lucrările executate de la primăriile din judeţ, printre care şi primăria Motru. „Avem de încasat miliarde de lei de la primării unde am executat lucrări şi de anul trecut. Spre exemplu, la Aninoasa am efectuat lucrări şi nici până acum nu am primit banii şi mai sunt primării, mai este şi primăria Motru. Nu avem cum să plătim datoriile noastre dacă nu încasăm”, susţine Ilie Petrescu, directorul UEF Motru.

„Orice societate comercială care înregistrează datorii către bugetul consolidat al statului se va regăsi în situaţia în care va avea conturile blocate, indiferent dacă este UEF Motru sau o altă societate”

Luminiţa Penciu, purtător de cuvânt DGFP Gorj

DATORII

Edilul şef al oraşului Motru, Dorin Hanu susţine că nicidecum nu are datorii către UEF Motru, iar dacă unitatea se află în această situaţie este din cauza managementului defectuos. „Domnul Petrescu vorbeşte aiurea. Nu vă mai luaţi după el. Dacă îmi arată un contract încheiat cu primăria Motru, eu mănânc acel contract Ăsta e managementul pe care îl practică el”, susţine primarul din Motru, Dorin Hanu

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: