Ultima zi pentru depunerea cererilor de concediere

Minerii şi energeticienii mai pot depune doar astăzi cereri pentru a părăsi frontul de lucru în schimbul a 290 de milioane de lei vechi. În linii mari, directorii celor trei unităţi, SNLO, CE Rovinari şi CE Turceni, şi-au făcut listele cu angajaţii care vor pleca acasă şi nu pot apărea mari modificări. Oricum, interesant este că oricâte persoane ai întreba despre situaţia din minerit şi energie, fiecare va răspunde diferit. Aşa se întâmplă acum cu administraţia şi sindicatele.

Peste 230 de persoane de la complexurile Turceni şi Rovinari vor intra în concediu de aşteptare, iar alţi aproximativ 60 de angajaţi vor beneficia de plăţile compensatorii. La Societatea Naţională a Lignitului Oltenia nu s-a stabilit încă numărul celor care vor intra în concediu de aşteptare, însă numărul celor care vor pleca acasă cu plăţi compensatorii depăşeşte 70 de persoane.

Sindicaliştii se contrazic cu administraţia CE Rovinari

Cifrele vehiculate de administraţie în ceea ce priveşte angajaţii care vor pleca în concediu de aşteptare sau cu plăţi compensatorii de la complexuri, diferă de cele ştiute de sindicat.

Un prim exemplu este CE Rovinari unde  directorul Tiberiu Trotea ştie că de la unitatea pe care o conduce vor pleca în concediu de aşteptare 86 de oameni, iar 50 cu plăţi compensatorii. Sindicalistul Marin Golea are alte cifre. După datele pe care le deţine acesta, de la Rovinari vor pleca 122 de oameni în concediu de aşteptare cu 75% din salariu, iar alţi 27 şi-au depus cereri pentru a beneficia de plăţi compensatorii. „Conform datelor pe care le deţinem, de la Rovinari 122 de oameni urmează să intre în concediu de aşteptare pe o perioadă de doi ani. Până astăzi 27 de persoane şi-au depus cererile pentru a beneficia de plăţile compensatorii. Cele 122 de persoane care vor intra în concediu de aşteptare nu vor mai reveni la serviciu, ba mai mult, sunt printre ei care vor ieşi la pensie chiar în aceşti doi ani”, susţine Marin Golea.

De la CE Turceni pleacă 150 

În ceea ce priveşte Complexul Energetic Turceni, de aici 150 de oameni vor intra în concediu de aşteptare, iar 10 vor pleca acasă cu plăţi compensatorii. „Avem 10 care şi-au depus cererile pentru plăţi compensatorii, iar 150 ale căror cărţi de muncă sunt la verificat la Direcţia de Muncă să vedem dacă toţi îndeplinesc condiţiile de pensionare în acest termen, dar noi nu avem nicio îndoială în această privinţă. Din concediu noi vrem să-i trimitem în pensie direct. Nu vor mai exista persoane care să fie reîncadrate în câmpul muncii”, susţine Corneliu Gârjoabă, director resurse umane CE Turceni.

La SNLO nimic nu e sigur

În ceea ce priveşte situaţia la SNLO, aceasta este incertă. Conducerea nu a stabilit încă numărul celor vor pleca în concediul de aşteptare. Cert este că până acum la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia au fost depuse cele mai multe cereri de concediere cu plăţi compensatorii. Peste 70 de angajaţi au solicitat acest lucru. „Ceea ce ştim cu siguranţă este numărul celor care pleacă acasă cu plăţi compensatorii, iar aceştia sunt în jur de 70 de persoane. Cât priveşte numărul celor care vor intra în concediu de aşteptare, avem termen până la sfârşitul lunii februarie să stabilim”, declară Aurică Popescu, purtător de cuvânt SNLO.

Oricum, este cunoscut faptul că SNLO va trebui să „scape“ de circa 900 de angajaţi în acest an.

TERMEN LIMITĂ

Astăzi  este ultima zi în care angajaţii celor trei unităţi miniere din judeţul Gorj mai pot depune cereri de concediere pentru a beneficia de plăţi compensatorii. Potrivit directorului de resurse umane, Corneliu Gârjoabă, termenul de depunere a expirat însă conform legii, poate fi prelungit cu 10 zile.

Vizualizări: 90

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: